Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής : Δε δεχόμαστε η υγεία και η ασφάλειά μας να μπαίνει στο ζύγι του κέρδους!



Απαιτούμε πύκνωση των δρομολογίων ειδικά τις ώρες αιχμής σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Δωρεάν μετακίνηση για όσους εργαζόμενους είναι σε αναστολή, δουλεύουν εκ περιτροπής και για τους ανέργους.

Τα λόγια της κυβέρνησης περί «ατομικής ευθύνης» εμπαίζουν τους εργαζόμενους του κλάδου μας, αφού το «άνοιγμα» του τουρισμού πραγματοποιήθηκε με τους όρους που επέβαλαν οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στον τουρισμό, τη ναυτιλία και τις αερομεταφορές.

Στην αποσιώπηση των κρουσμάτων, για να μη χαλάσει δήθεν η εικόνα μιας περιοχής ή ενός ξενοδοχείου, στα ελλιπή μέτρα προστασίας της υγείας μας στους χώρους δουλειάς, όπου η εντατικοποίηση όσων συναδέλφων εργάζονται έχει χτυπήσει κόκκινο και τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν γίνει «λάστιχο», έρχεται να προστεθεί η κατάσταση που επικρατεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Οι συνθήκες συνωστισμού που καθημερινά βιώνουμε στις αστικές συγκοινωνίες για να πάμε και να έρθουμε από τη δουλειά μας, οι τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας σε δομές και νοσηλευτικό προσωπικό, επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας του λαού.

Τα όσα καταγγέλλουν τα σωματεία των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, σε σχέση με τις ελλείψεις σε εργαζόμενους, οχήματα και συρμούς είναι χαρακτηριστικά. Ακόμη πιο προκλητικό είναι πως αξιοποιεί αυτές τις ελλείψεις προκειμένου να δυναμώσει την επιχειρηματική δράση στις αστικές συγκοινωνίες, μεγαλώνοντας τα προβλήματα αφού η παραπέρα ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών σημαίνει ακριβότερες και χειρότερες συγκοινωνίες, ιδιαίτερα για τις «γραμμές» που δεν είναι κερδοφόρες.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες για μέτρα προστασίας της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων, για γενναία κρατική χρηματοδότηση που απαιτείται για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και επισκευή- ανανέωση του στόλου.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι ταξικές δυνάμεις την Πέμπτη 10/09/2020 στις 11.30 στο Υπουργείο Μεταφορών και ταυτόχρονα διεκδικούμε:

  • Πύκνωση των δρομολογίων ειδικά στις ώρες αιχμής σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Δωρεάν μετακίνηση για τους εργαζόμενους σε αναστολή, που δουλεύουν εκ περιτροπής, για τους ανέργους.
  • Καμία επιχειρηματική δράση στις αστικές συγκοινωνίες.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός