ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. Αθήνα: Με αποφασιστικότητα διεκδίκησαν μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων (ΦΩΤΟ)



Από την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Αθήνα, στα Προπύλαια

Από την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Αθήνα, στα Προπύλαια


Με αποφασιστικότητα οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, έχοντας στο πλευρό τους μαζικά, μαθητές, γονείς και φοιτητές, με τη μεγαλειώδη κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στο Κέντρο της Αθήνας, που κατέληξε με πορεία στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας τους, διεκδίκησαν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους.

Παράλληλα καταδίκασαν το όργιο αυταρχισμού και καταστολής που και σήμερα εκδηλώθηκε σε βάρος διαδηλωτών εργαζομένων και ιδιαίτερα μαθητών από τις αστυνομικές δυνάμεις, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν την πάλη και τις διεκδικήσεις τους στους δρόμους του αγώνα.

Ανάλογες απεργιακές συγκεντρώσεις των εργαζομένων του δημοσίου έγιναν σήμερα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Η συγκέντρωση και οι ομιλίες στα Προπύλαια
Στην Αθήνα, αρχικά έγινε συγκέντρωση στα Προπύλαια. Συμμετείχαν μαζικά εργαζόμενοι από την εκπαίδευση, τους ΟΤΑ, την περιφέρεια Αττικής, τα ασφαλιστικά ταμεία, το υπουργείο Γεωργίας και άλλες υπηρεσίες.

«Ασφάλεια, υγεία, σύνταξη, δουλειά, δε θα τα χαρίσουμε στα αφεντικά», κυριάρχησε, μεταξύ άλλων συνθημάτων στην συγκέντρωση και στην πορεία που ακολούθησε με τους εργαζόμενους να δίνουν και να παίρνουν την αγωνιστική σκυτάλη από τους μαθητές, τους φοιτητές και τους γονείς.

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης έγιναν ομιλίες, στις οποίες μεταξύ άλλων, διατυπώθηκαν τα αιτήματα για ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας στους χώρους δουλειάς, αύξηση των μισθών, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Παράλληλα, οι ομιλητές έφεραν στο επίκεντρο την ανάγκη για μέτρα προστασίας της υγείας στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, ενώ καταδίκασαν τα αντεργατικά μέτρα που προωθούνται, τον περιορισμό των διαδηλώσεων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, της τρομοκρατίας και του αυταρχισμού, αλλά και της ανάγκης συντονισμού και κλιμάκωση της δράσης για την ικανοποίηση των διεκδικήσεων, με βάση τις σύγχρονες λαϊκές εργατικές ανάγκες, δίνοντας ταυτόχρονα την εικόνα που επικρατεί ανά κλάδο και χώρο δουλειάς.

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός