Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Μεγαλειώδης συγκέντρωση μαθητών, φοιτητών και εργαζομένων στο δημόσιο, απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και τον αυταρχισμό (ΦΩΤΟ)Με μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα ολοκληρώθηκε η σημερινή κινητοποίηση στην Αθήνα, μαθητών, φοιτητών, γονιών και εργαζομένων στο δημόσιο δίνοντας ενιαία, μαζική, αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και στον αυταρχισμό και διεκδικώντας άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους.

Μαθητές, γονείς, φοιτητικοί σύλλογοι, ένωσαν τις φωνές και τα αιτήματά τους, με αυτά των απεργών εργαζομένων στο δημόσιο, όπως εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και στις Περιφέρειες, στα ασφαλιστικά ταμεία και άλλες υπηρεσίες και οργανισμούς.

«Δώστε λεφτά για την παιδεία και όχι για τις τράπεζες και την εργοδοσία», «Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία», «Πληρώσαμε ήδη πολλά. Δεν παρατάμε τις σπουδές μας. Τώρα μέτρα για να ανοίξουν οι σχολές», «Μάσκες, λεφτά, καθηγητές, να ανοίξουν τώρα οι σχολές», φώναζαν μαζικά μαθητές, γονείς και φοιτητικοί σύλλογοι, δίνοντας τον αγωνιστικό τόνο και παλμό στην κινητοποίηση και την σκυτάλη στους εργαζόμενους του δημοσίου που φώναζαν με την σειρά τους συνθήματα για μέτρα προστασίας της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων στους χώρους δουλειάς.

Παράλληλα εξαπέλυσαν ομοβροντία πυρών κατά του όργιου παρεμπόδισης της συγκέντρωσης και τρομοκράτησης των διαδηλωτών νωρίτερα από την αστυνομία.

Σημειώνεται ότι ενώ η συγκέντρωση είχε ολοκληρωθεί και η πορεία συντεταγμένα κατευθυνόταν προς τις στήλες του Ολυμπίου Διός, δέχτηκε αναίτια και προκλητική επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, μέχρι και την πεζόδρομο της Δ. Αρεοπαγίτου, με κίνδυνο να εγκλωβιστούν δεκάδες εργαζόμενοι του δημοσίου και μαθητές μέσα στο σταθμό του Μετρό «Ακρόπολη», δημιουργώντας συνθήκες επικίνδυνου συνωστισμού. Μετά την ψύχραιμη παρέμβαση και στάση συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στην ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας Γονέων Μαθητών, οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποσύρθηκαν.

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 767377Συνολικές αναγνώσεις:
  • 132Αναγνώσεις σήμερα:
  • 353492Συνολικοί επισκέπτες:
  • 83Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ