«Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές, δούλοι δεν θα γίνουμε στις πολυεθνικές» (ΦΩΤΟ)«Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές, δούλοι δεν θα γίνουμε στις πολυεθνικές», διαμήνυσαν με παρέμβαση έξω από τη Βουλή, τη Δευτέρα το απόγευμα, αντιπροσωπείες της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Φαρμάκου, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, απαντώντας στη διάταξη του πολυνομοσχεδίου με το οποίο η κυβέρνηση φέρνει ένα ακόμα χτύπημα στην κυριακάτικη αργία, αυτή τη φορά στο όνομα της πανδημίας.

«Κάτω τα χέρια από το 5ήμερο – 8ωρο», έγραψαν στο πανό τους η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Φαρμάκου ενώ ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων κατήγγειλε το «ωράριο των πολυεθνικών» το οποίο μετατρέπει όλες τις μέρες της βδομάδας σε εργάσιμες.

Με τη συμβολική τους κινητοποίηση οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν πως δεν θα επιτρέψουν να μπει η αργία της Κυριακής «στο μουσείο», όπως επιδιώκουν κυβέρνηση και εργοδοσία, που έχουν βάλει στο στόχαστρο επίσης το 8ωρο, τους μισθούς και τις Συλλογικές Συμβάσεις, τα σωματεία και τη συλλογική δράση.

Στην παρέμβαση συμμετείχε και η ΟΒΣΑ, καθώς οι αυτοαπασχολούμενοι ενώνουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους στο αίτημα για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός