Περιοδείες από τον χώρο των μεταφορών σε εργαζόμενους οδηγούς των αστικών λεωφορείων των ΚΤΕΛΣήμερα το πρωί συνδικαλιστές από τον χώρο των μεταφορών επισκέφτηκαν τους εργαζόμενους οδηγούς των αστικών λεωφορείων των ΚΤΕΛ που έχουν αναλάβει να πραγματοποιούν δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών.

Στη συζήτηση με τους οδηγούς αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έχουν σχέση με την καθυστέρηση των δεδουλευμένων τους, τα εξαντλητικά ωράρια, την μη καθαριότητα και απολύμανση των οχημάτων. Ακόμη για τα ζητήματα τεχνικού ελέγχου, τουαλέτας, πρόγραμμα ανάπαυσης και μη τήρησης των μέτρων υγείας των εργαζομένων.

Στους εργαζόμενους μοιράστηκε η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, τονίστηκε το θέμα της οργάνωσής τους και ότι θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις και προς την Διοίκηση των ΚΤΕΛ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες εργαζόμενοι στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

Tο ΠΑΜΕ που εκπροσωπεί εκατοντάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα σας στέλνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς, ευχές για δύναμη και υγεία σε όλους.

Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που βασανίζεστε κάθε μέρα και είστε εκτεθειμένοι σε ένα σωρό κινδύνους της υγείας σας, της ζωής σας και με κουτσουρεμένα δικαιώματα. Που σας εκμεταλλεύονται και θέλουν να σας χρησιμοποιούν όσο, όπως, όταν, όπου θέλουν.

Θέτουμε ένα ερώτημα σε όλους σας. Θα τα ανεχτούμε όλα αυτά; Ή θα πούμε όλοι μαζί φτάνει πια;

Συνάδελφοι,

Αν δεν οργανώσουμε τον αγώνα για τη λύση των προβλημάτων μας, για μια καλύτερη ζωή, η κατάσταση θα χειροτερεύει. Θα γυρίσουμε σε συνθήκες γαλέρας στους χώρους δουλειάς, που ανατράπηκαν μέσα από σκληρούς και πολύχρονους αγώνες των εργαζομένων. Τους επιχειρηματίες και τις κυβερνήσεις τους το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να γεμίζουν τον ντορβά τους με κέρδη. Δεν μας υπολογίζουν.

Με τον αγώνα να επιβάλουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα. Παρόλο που και η σημερινή κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νέα νομοσχέδια όπως η 10ωρη, απλήρωτη και ανασφάλιστη δουλειά, η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, της συλλογικής δράσης και πάλης των συνδικάτων. Ακόμη θέλει να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη με κοινοπραξίες με τα ΚΤΕΛ, για απρόσκοπτη κερδοφορία των επιχειρηματιών και φυσικά με εργαζομένους χωρίς σύμβαση εργασίας, με ωράρια λάστιχο και με πολύ χαμηλούς μισθούς.

Τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε δε μπορούν να λυθούν από μόνα τους ή ο καθένας μόνος του. Υπάρχει η ανάγκη οργάνωσης των εργαζομένων στα ΚΤΕΛ για να απαιτήσουν να δοθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως:

Οι καθυστερήσεις των μισθών των οδηγών κλπ
Η ανυπαρξία συμβάσεων εργασίας με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν οι εργαζόμενοι τους όρους δουλειάς, ωραρίων κλπ.
Ελλιπής καθαριότητα των οχημάτων. Το ΚΤΕΛ επιβάλλει να τα καθαρίζουν οι οδηγοί.
Ελλιπής ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων που μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα
Δεν έχουν παρθεί όλα τα μέτρα κατά του Covid-19 με συχνά τεστ, απολυμάνσεις κλπ.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας.

Για να ξεπεράσουμε όλοι μαζί το φόβο, την ανασφάλεια, την τρομοκρατία.

Η δύναμή μας είναι η συλλογική απάντηση.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός