Για τα κρούσματα covid 19.



10-2-2021

Τις τελευταίες ημέρες εντοπίζονται και μάλιστα με αυξητική τάση αρκετά κρούσματα covid-19 σε συναδέλφους εργαζόμενους σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ.
Παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις και παρεμβάσεις μας για να πάρουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας εργαζομένων και επιβατών, οι διοικήσεις των εταιρειών με ευθύνη της κυβέρνησης αγνοούν τις προτάσεις μας.

Με βάση τις εκτιμήσεις των επιστημόνων είναι σε εξέλιξη το τρίτο κύμα της πανδημίας και αναμένεται μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κυρίως στην Αττική που μας αφορά άμεσα.

Για αυτούς τους λόγους σας καλούμε για μια ακόμη φορά να προχωρήσετε σε μαζικά καθημερινά μοριακά τεστ σε όλο το προσωπικό των εταιρειών καθώς και σε καθημερινή τακτική απολύμανση των οχημάτων, των χώρων αναμονής και εργασίας.

Σε αυτή την προσπάθεια μπορεί να συμβάλει η κινητή μονάδα της ΟΣΥ.
Παράλληλα παραμένει επιτακτική ανάγκη η πύκνωση των δρομολογίων στα δίκτυα οδικής και σταθερής τροχιάς. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Επίταξη όλων των διαθέσιμων ιδιωτικών οχημάτων( ΚΤΕΛ, Τουριστικών), μέχρι την λήξη της πανδημίας. Αύξηση των διαλειμμάτων και του χρόνου αναμονής ανάμεσα στα δρομολόγια.

Εργαζόμενοι της εταιρείας σε πολυσύχναστους χώρους( αποβάθρες, οχήματα), για την διαχείριση πλήθους επιβατών προκειμένου να τηρούνται οι οδηγίες των επιστημόνων.

Μόνο έτσι μπορεί να περιοριστεί η διασπορά της πανδημίας στα Μ.Μ.Μ. Οτιδήποτε άλλο θα είναι προσωρινό μπάλωμα για να κρύψει την πραγματικότητα την οποία βιώνουν καθημερινά εκατομμύρια συμπολίτες μας.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός