ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΩΝ



Συναδελφοι Συναδελφισσες

Κατ αρχάς ειλικρινείς ευχές για περαστικά σε όλους τους συναδέλφους και τα συγγενικά τους πρόσωπα που νόσησαν, να επανέλθουν υγιείς κοντά μας.

Τα κρούσματα στον χώρο μας, βρίσκονται σε έξαρση το τελευταίο διάστημα και η ανησυχία των εργαζομένων είναι διάχυτη και δικαιολογημένη, ενώ εντείνεται από τις επιλογές της κυβέρνησης και της διοίκησης να λάβει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση δεν σταματά τους αντεργατικους σχεδιασμούς και όλα τα νομοθετήματα εν μέσω πανδημίας και συνεχίζει ακάθεκτη ενώ ο λαός είναι σε καραντίνα.

 Ένα χρόνο σχεδόν από το ξέσπασμα της πανδημίας, πέρα από τα ελάχιστα μέτρα ατομικής προστασίας που κι αυτά δόθηκαν κάτω από την πίεση των εργαζομένων, καμία ουσιαστική βελτίωση δεν έγινε στην πύκνωση των δρομολογίων, ενώ παρατηρούνται αμφισημιες στις οδηγίες για την πρόληψη και την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. 

Καλούμε την διοίκηση, να προχωρήσει άμεσα σε καθημερινές απολυμανσεις των οχημάτων με νέφωση κατά την είσοδο τους στα αμαξοστάσια και πριν το αναλάβουν οι συνάδελφοι τεχνικοί. Συχνή απολύμανση και σε όλους τους χώρους εργασίας.

Να προχωρήσει άμεσα σε διενέργεια συχνών προληπτικών τέστ κατ’ αμαξοστάσιο, αξιοποιώντας την κινητή μονάδα της ΟΣΥ που βρίσκεται στα κεντρικά. Πραγματικά το θεωρούμε αδιανόητο, σε τέτοιες συνθήκες να παραμένει αναξιοποίητη, ενώ οι εργαζόμενοι  δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή για τη μετακίνηση του λαού.

Με την πείρα που έχει αποκτηθεί εδώ κι ένα χρόνο πανδημίας, οι οδηγίες ιχνηλάτησης δεν θα  έπρεπε να δημιουργούν σύγχυση στους εργαζόμενους, αλλά να έχουν αυτοματοποιηθεί και να είναι συγκεκριμένες, με σκοπό να περιοριστεί η μετάδοση του ιού ανάμεσα σε εργαζόμενους και επιβάτες.

Να εντοπίζονται οι επαφές και άμεσα να κάνουν τεστ. Να επανέρχονται στην εργασία, μετά το δεύτερο επαναληπτικό αρνητικό τεστ, με την ανάλογη άδεια covid κι όχι να χρεώνονται ρεπό και άδειες.

Να προστατευτούν οι συνάδελφοι με προβλήματα υγείας.

Να δρομολογηθεί άμεσα, η κατασκευή κλειστής καμπίνας. Μπροστά στην στάση εργασίας που προκήρυξε η Ένωση εργαζομένων ΗΛΠΑΠ ύστερα από πρόταση της ΔΑΣ ΟΑΣΑ η διοίκηση δεσμεύτηκε  ότι θα το δει, αλλά παραμένουμε με έναν μουσαμά. Η πλειοψηφία φέρει ευθύνη που έκανε πίσω και συμβιβάστηκε με αέρα κοπανιστό. 

Καλούμε τους συναδέλφους, οι ίδιοι να μην προσέρχονται στην εργασία αν νιώσουν ότι δεν είναι καλά, να μην έρχονται, εάν δεν βεβαιωθούν ότι είναι υγιείς, να επιμείνουν σε δεύτερο τεστ.

Καλούμε το σωματείο, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προστατεύσει τους εργαζόμενους από τις αμφιλεγόμενες οδηγίες και τις παραλείψεις της εργοδοσίας. Να απαιτήσει μέτρα προστασίας εδώ και τώρα, πριν είναι αργά. 

Να αφήσουν το παιχνίδι της μεταφοράς ευθυνών στις πλάτες των εργαζομένων και να ανταποκριθούν στο ρόλο που έχει ένα εργατικό σωματείο.

Οι ζωές των εργαζομένων και επιβατών, δεν μπαίνουν στο ζυγι των οικονομικων στόχων της εταιρείας.

 

              ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός