Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

8-3-2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ            

Συνάδελφοι, σες, καταγγέλλουμε τις εγκληματικές ευθύνες κυβέρνησης και διοίκησης για το θάνατο συναδέλφου μας από Covid. Το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι σε έξαρση, ήδη αρκετοί συνάδελφοι μας έχουν νοσήσει ενώ υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων και ένας συνάδελφος μας βρίσκεται διασωληνωμένος.

Καταγγέλλουμε τις πλειοψηφίες των σωματείων (συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ, τεχνικών ΟΑΣΑ- ΟΣΥ, ένωση εργαζομένων ΗΛΠΑΠ) για την συγκάλυψη που προσφέρουν όλο αυτό το διάστημα στη διοίκηση της Ο.ΣΥ. για την διαχείριση της πανδημίας. Είναι το μακρύ χέρι της εργοδοσίας και της κυβέρνησης.

Από την έναρξη της πανδημίας εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση και οι διοικήσεις σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ δεν έχουν πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας των επιβατών και των εργαζομένων.
Δεν έχει καμία σχέση η καταστολή και το κρεσέντο βίας απέναντι σε εργάτες, φοιτητές, στις γειτονιές, με την προστασία της υγείας!

Η Δ.Α.Σ. – Ο.Α.Σ.Α. έχει προειδοποιήσει με κάθε τρόπο τις διοικήσεις των εταιρειών των αστικών συγκοινωνιών και την κυβέρνηση για την αναγκαιότητα λήψης ουσιαστικών μέτρων.

Με συνεχείς παρεμβάσεις στις διοικήσεις ΟΣΥ-ΣΤΑΣΥ-Ο.Α.Σ.Α και στα υπουργεία απαιτήσαμε συγκεκριμένα μέτρα όπως:
∞ η πύκνωση δρομολογίων για την αποφυγή του συνωστισμού,
∞ η πλήρη απομόνωση της θέσης του οδηγού,
∞ η καθημερινή απολύμανση οχημάτων και χώρων εργασίας,
∞ οι προσλήψεις του απαραίτητου αριθμού μόνιμου προσωπικού,
∞ η επισκευή του ακινητοποιημένου λόγω βλαβών στόλου και αγορά καινούριων, σύγχρονων οχημάτων και συρμών.
∞ η αξιοποίηση της κινητής μονάδας της Ο.ΣΥ για μαζικά, τακτικά επαναλαμβανόμενα, μοριακά τεστ για όλο το προσωπικό.
∞ η επίταξη όλων των διαθέσιμων ιδιωτικών οχημάτων ΚΤΕΛ και Τουριστικών για όσο διαρκεί η πανδημία.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι κινούμενες εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, επιβάτες και εργαζόμενοι είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο να κολλήσουν και να γίνονται άθελά τους μεταφορείς του ιού σε χιλιάδες άλλους.

Η απάντηση από την εργοδοσία και την κυβέρνηση είναι κυνική, ότι αποτελούν κόστος τα μέτρα για την προστασία της ζωής μας.

Τώρα, λοιπόν, ας μας απαντήσουν. ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!!

Οι ίδιες οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ανάγκη άμεσης ικανοποίησης όλων των παραπάνω αιτημάτων.

Παλιοί και νέοι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες ξεκαθαρίζουμε σε εργοδοσία και κυβέρνηση ότι δεν δεχόμαστε να παίζεται η ζωή μας στο τζόγο.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ!!!!

Καλούμε τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων των αστικών συγκοινωνιών να συνεδριάσουν για λήψη αποφάσεων για αγωνιστικές κινητοποιήσεις μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Καλούμε τους συναδέλφους την ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ και ΩΡΑ 09:30 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ Ο.Α.Σ.Α (τηρώντας τα μέτρα προστασίας) ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ.

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 757988Συνολικές αναγνώσεις:
  • 57Αναγνώσεις σήμερα:
  • 348519Συνολικοί επισκέπτες:
  • 49Επισκέπτες σήμερα:
  • 2Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ