Οι νεκροί μας είναι τα κέρδη τους. Απεργία Πέμπτη 6 Μάη !!



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    28-4-2021

Οι νεκροί μας είναι τα κέρδη τους. Απεργία Πέμπτη 6 Μάη !!

Συνάδελφοι-σσες, η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που θα καταθέσει μετά το Πάσχα ετοιμάζει τις ανατροπές του αιώνα στα εργασιακά, στο ασφαλιστικό και στα συλλογικά δικαιώματα των εργαζομένων όπως :

-Την ουσιαστική κατάργηση του 8ωου και την επιβολή της 10ωρης εργασίας με απλήρωτες υπερωρίες.
-Την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και νέα επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα ορίζοντας το προσωπικό ασφαλείας των εργαζομένων στο 40% !!
(δηλ. σχεδόν οι μισοί να δουλεύουν)

-Την μετατροπή της κατοικίας του εργαζόμενου σε χώρο εργασίας της επιχείρησης που προωθείται με την λεγόμενη «τηλεεργασία»
-Την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων και το «τζογάρισμα» των αποταμιευτικών τους με όρους χρηματιστηρίου. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις διατάξεις που πρέπει να πάρουν μια πρώτη δυνατή απάντηση από την εργατική τάξη και το λαό της χώρας στην πρωτομαγιάτικη απεργία την Πέμπτη 6 Μάη.
Η κυβέρνηση μεθόδευσε να μεταφέρει την πρωτομαγιά την Τρίτη 4 Μάη για να την «θάψει» μέσα στις αργίες του Πάσχα και να την μετατρέψει σε μια ακόμα «αργία» ή το πολύ σε «απεργία χωρίς απεργούς» !
Μαζί της συντάχθηκαν οι ξεπουλημένες, ανύπαρκτες και απαξιωμένες ηγεσίες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και σία)
Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, δεν θα σιωπήσουμε μπροστά στο νέο αντεργατικό Αρμαγεδώνα.
Πρωτοβάθμια Συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, η ΑΔΕΔΥ κλπ. έχουν πάρει αποφάσεις για απεργία την Πέμπτη 6 Μάη.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους τηρώντας τα μέτρα προστασίας να κατέβουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση, ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας που δεν θα σκύψουν το κεφάλι, διεκδικώντας δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια.
Εμείς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ ζήσαμε πολλές καταστάσεις τα τελευταία χρόνια, έχουμε συσσωρεύσει αρκετή εμπειρία και μπορούμε να μιλήσουμε με αριθμούς και στοιχεία που δεν αμφισβητούνται :
7 συνάδελφοι μας νεκροί μέχρι τώρα από την πανδημία, και πάνω από 240 τα καταγεγραμμένα κρούσματα. (άνω του 12% επί του συνόλου των εργαζομένων)
Μειώσεις μισθών που αρχίζουν από το -25% και φτάνουν πλέον του -40%
Μειώσεις ρεπό και κύκλωμα εργασίας με μονοήμερα ρεπό με το «έτσι θέλω» από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ που τσακίζει παραπέρα την εργασιακή μας ζωή και επέφερε αναστάτωση στον οικογενειακό μας προγραμματισμό.
Υποβάθμιση του συγκοινωνιακού έργου με αύξηση της εντατικοποίησης για τους εργαζόμενους, ξεπούλημα των γραμμών στα ΚΤΕΛ, παροπλισμό του στόλου και υποβάθμιση της συντήρησης για να ανοίξει ο δρόμος και να κερδοφορίσουν οι εταιρίες ενοικίασης λεωφορείων.
Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά την μεθόδευση να μας φάνε τις αποταμιεύσεις μας στον Μερισματικού Λογαριασμού Συνταξιοδότησης που πάνε να τον κλείσουν, τότε κανένας και καμία δεν έχει δικαιολογία για να απουσιάσει από αυτή τη μάχη.
Συνάδελφοι-σσες, η 1η Μάη είναι η μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργατών όλου του κόσμου για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Είναι μέρα που τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ασίγαστη πάλη με το κεφάλαιο. Είναι εμβληματική μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη ανανεώνει την απόφαση της για να συνεχίσει αυτόν τον ηρωικό αγώνα μέχρι τη νίκη.

135 χρόνια μετά το Σικάγο, ο τροχός της ιστορίας πίσω δεν γυρνάει !
ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Όλοι και όλες διαδηλώνουμε μαζικά και μαχητικά την Πέμπτη 6 Μάη στις 10:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός