ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΜΑΗ: Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ.



ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΜΑΗ
Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ.

Οι νεκροί μας – τα κέρδη τους.

Συνάδελφοι-σσες, η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που θα καταθέσει το αμέσως επόμενο διάστημα ετοιμάζει τις ανατροπές του αιώνα στα εργασιακά, στο ασφαλιστικό και στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων όπως:
Την ουσιαστική κατάργηση του 8ωρου και την επιβολή της 10ωρης εργασίας με απλήρωτες υπερωρίες.
-Την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης ,το ηλεκτρονικό φακέλωμα και ηλεκτρονική ψηφοφορία.
Την επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα ορίζοντας το προσωπικό ασφαλείας των εργαζομένων στο 40%,που στην πράξη σημαίνει πως τα Μ.Μ.Μ. σε ημέρα απεργίας θα κυκλοφορούν με νόμιμο απεργοσπαστικό μηχανισμό! (δηλ. σχεδόν οι μισοί θα δουλεύουν)
Την μετατροπή της κατοικίας του εργαζόμενου σε χώρο εργασίας της επιχείρησης που προωθείται με την λεγόμενη «τηλεργασία»
Την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων και το «τζογάρισμα» των αποταμιευτικών τους με όρους χρηματιστηρίου. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις διατάξεις που περιέχονται στο νομοσχέδιο τερατούργημα.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ.

Γι’ αυτό το σύνθημα των εργατών του Σικάγο «8 ώρες εργασία, 8 ώρες ξεκούραση και 8 για ελεύθερο χρόνο» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ!
Τι ελεύθερο χρόνο μπορεί να έχει ένας εργαζόμενος με επαναλαμβανόμενες «κατσαρές» μέσα στην εβδομάδα;
Πόσα 10ώρα και 12ωρα θα αντέξει ένας τεχνίτης στο «λάκκο»(;) ένας ηλεκτροδηγός ή τεχνικός στα τούνελ του ΜΕΤΡΟ;
Τι ελεύθερο χρόνο μπορεί να έχει ένας εργαζόμενος που δεν θα ξέρει τι ώρα θα σχολάσει;
Ο ελεύθερος χρόνος του εργαζόμενου θα γίνει ιδιοκτησία του εργοδότη και θα παραχωρείται με διευθυντικό δικαίωμα.
Σε αυτή την κατεύθυνση έγινε και η πρόσφατη δοκιμή με την αλλαγή του τρόπου χορήγησης και την ανάκληση των αδειών σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ.
Ήδη βρισκόμαστε σε φάση περαιτέρω ιδιωτικοποίησης με ότι αυτό συνεπάγεται πως θα επιφέρει στα δικαιώματα μας.
Όλη αυτή η επίθεση συνοδεύεται και με το χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Σήμερα, με την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας, είναι απαίτηση να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος χωρίς καμία μείωση μισθών και δικαιωμάτων. Να υπάρχει σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας.

Η κυβέρνηση μεθόδευσε να μεταφέρει την πρωτομαγιά την Τρίτη 4 Μάη για να αλλοιώσει τον χαρακτήρα και την σημασία που έχει αυτή η ημέρα για την εργατική τάξη της χώρας μας , μπροστά στον κίνδυνο να εκφραστεί με μαζική συμμετοχή η αντίθεση μας στις ανατροπές που καταχτήθηκαν πριν από 101 χρόνια ,στον απόηχο της 1ης ΜΑΗ του Σικάγο.

Μαζί της συντάχθηκαν οι ξεπουλημένες, ανύπαρκτες και απαξιωμένες ηγεσίες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και σία) αντίστοιχα οι ίδιες παρατάξεις στο συνδικάτο εργαζομένων ΟΑΣΑ και στο σωματείο τεχνικών.
Δεν θα τους κάνουμε την χάρη, δεν θα σιωπήσουμε μπροστά στις ανατροπές του αιώνα!
Οδηγοί, τεχνίτες, όλοι οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες από το πρωί στις πύλες των Α/Σ δίνουμε την πρώτη απάντηση, συμμετέχουμε και περιφρουρούμε την απεργία.
Πρωτοβάθμια Συνδικάτα όπως στο ΜΕΤΡΟ, στον ΗΣΑΠ, στα ΤΡΟΛΕΥ, Εργατικά Κέντρα (ΑΘΗΝΑ-ΠΕΙΡΑΙΑ), Ομοσπονδίες (Ο.ΣΜ.Ε), η ΑΔΕΔΥ, έχουν πάρει αποφάσεις για απεργία την Πέμπτη 6 Μάη.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους τηρώντας τα μέτρα προστασίας να κατέβουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση, ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας που δεν θα σκύψουν το κεφάλι, διεκδικώντας δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια.
Εμείς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες ζήσαμε πολλές καταστάσεις τα τελευταία χρόνια, έχουμε συσσωρεύσει αρκετή εμπειρία από μειώσεις μισθών (έως και πλέον του 50%) και δικαιωμάτων, εντατικοποίηση της δουλειάς, νεκρούς από την έκθεση μας στην πανδημία ,που με ευθύνη της κυβέρνησης τα Μ.Μ.Μ. μετατράπηκαν σε βόμβες διασποράς του ιού covid-19.

Συνάδελφοι-Συναδέλφισες, η 1η Μάη είναι η μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργατών όλου του κόσμου για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Είναι μέρα που τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ασίγαστη πάλη με το κεφάλαιο.
Είναι εμβληματική μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη ανανεώνει την απόφαση της για να συνεχίσει αυτόν τον ηρωικό αγώνα μέχρι τη νίκη.

.
135 χρόνια μετά το Σικάγο, ο τροχός της ιστορίας πίσω δεν γυρνάει !
ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Όλοι και όλες διαδηλώνουμε μαζικά και μαχητικά την Πέμπτη 6 Μάη στις 10:00 στο Σύνταγμα

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΧΤΑΩΡΟ

Αθήνα 29/04/2021

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός