Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Σωματεία και φορείς έστειλαν μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα (ΦΩΤΟ)Από το Ηράκλειο

Από το Ηράκλειο


Συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και πορεία στους κεντρικούς δρόμους, πραγματοποίησαν στο Ηράκλειο σωματεία και φορείς, στέλνοντας μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο. Από την κινητοποίησή τους οι εργαζόμενοι δεν παρέλειψαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο λαό της Παλαιστίνης.

Τη φωνή τους ένωσαν με τα σωματεία σπουδαστές των Επαγγελματικών Σχολών του ΟΑΕΔ. Χαιρετισμό στην κινητοποίηση απηύθυνε εκ μέρους τους ο Γιώργος Βογιατζής, καταγγέλλοντας το σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα που σχεδιάζουν κυβέρνηση και εργοδότες αλλά και την υποβάθμιση των σχολών και των πτυχίων τους. Στη συγκέντρωση μίλησαν επίσης ο Ανδρέας Κριαράς, από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Γιώργος Λενακάκης εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης και ο Δημήτρης Βρύσαλης, από το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ.

«Όλοι στο πόδι, όλοι στους δρόμους! Να μη μείνει συνάδελφος που να μην πάρει ανακοίνωση του Συνδικάτου. Να μη μείνει ούτε ένας μεγάλος χώρος δουλειάς που να μην μπει μέσα το σωματείο, να μιλήσει στους συναδέλφους», τόνισε στην κεντρική ομιλία, ο Δημήτρης Βουρλιώτης, πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών, καλώντας σε προετοιμασία απεργιακής απάντησης.

Στηλίτευσε τη στάση της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου που «κάνει ό,τι μπορεί για να δώσει χρόνο στην κυβέρνηση» και έχει έχει βάλει στον πάγο ακόμα και την πραγματοποίηση σύσκεψης των ΔΣ των σωματείων που έχει αποφασίσει. Την ίδια στιγμή που δεν έχουν αναλάβει την παραμικρή πρωτοβουλία επιδίδονται σε μηνύσεις σε βάρος δύο μελών του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, συνδικαλιστών στην Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων. «Εκεί έχουμε φτάσει, συνδικαλιστές να μηνύουν συνδικαλιστές για ζητήματα αντιπαράθεσης και κατεύθυνσης στο κίνημα», τόνισε και κάλεσε σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 3 Ιούνη, στις 9 π.μ. στα δικαστήρια, ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις.

«Με τέτοιους εργατοπατέρες τρίβει τα χέρια της η κυβέρνηση και η εργοδοσία που είναι διακαής πόθος το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και πιο συγκεκριμένα των δυνάμεων που με συνέπεια αντιπαλεύουν αυτήν την πολιτική», τόνισε.

Στα Χανιά, σωματεία και εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και στη συνέχεια έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης, όπου μίλησε η Μαριάντζελα Χαλακατεβάκη, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Κινητοποίηση έγινε και στο Ρέθυμνο, με αφετηρία το δημαρχείο.

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 798781Συνολικές αναγνώσεις:
  • 5Αναγνώσεις σήμερα:
  • 369114Συνολικοί επισκέπτες:
  • 2Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ