ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Μαζικό και μαχητικό το συλλαλητήριο ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο



Με μαζική συμμετοχή και μαχητικό κλίμα πραγματοποιείται συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ.

«Κάτω τα χέρια από το 8ωρο, δεν είναι για παζάρια και για διάλογο», βροντοφωνάζουν οι διαδηλωτές από τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς της περιοχής που συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιάννης Ταμβάκης, πρόεδρος του Σωματείου Τύπου – Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η απεργία την περασμένη Πέμπτη και η σημερινή ήταν «ανάσα στον αγώνα για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας όπως μας αξίζει στον 21ο αιώνα, με σταθερό ωράριο και λιγότερες ώρες δουλειάς με πλήρη δικαιώματα, και όχι σαν σκλάβοι στα πόδια του κεφαλαίου όποτε και όπως απαιτούν τα κέρδη του. Ήταν ανάσα για τη συνέχεια, για την κλιμάκωση του αγώνα, για να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο που έφτιαξαν όλες οι κυβερνήσεις με τις οδηγίες της ΕΕ, ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα στο σημερινό άθλιο νομοθέτημα.

Ήταν ανάσα για όσους μετά από καιρό ή για πρώτη φορά “έκαναν το βήμα”, βρέθηκαν στην ίδια «αλυσίδα» με τους συναδέλφους τους στη διαδήλωση. Για εκείνους που αυτήν τη φορά είδαν “με άλλο μάτι” τους συνδικαλιστές εργάτες που βρέθηκαν στους χώρους δουλειάς τα ξημερώματα , οργανώνοντας τις απεργιακές φρουρές. Για εκείνους που μέχρι χτες δεν τολμούσαν μπροστά στις κάμερες της εργοδοσίας να πάρουν ούτε μια ανακοίνωση στην πρωινή εξόρμηση, όμως το πρωί ψιθύριζαν στα μέλη των συνδικάτων “βοηθήστε μας να απεργήσουμε, δεν αντέχουμε άλλο”».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός