Οι επικουρικές συντάξεις θα μπουν στο χρηματιστηριακό τζόγο (AUDIO)



Στο επικείμενο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1» (ακούστε πάνω ένα απόσπασμα από τη συνέντευξή του).

Υπενθύμισε ότι από τη δεκαετία του ’90, υλοποιούνται οι οδηγίες της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου που είναι η μείωση της εργατικής δύναμης και η κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης. Αυτή την πολιτική υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και τώρα με το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, ιδιωτικοποιείται ο τομέας της Επικουρικής Ασφάλισης και προχωρά η υλοποίηση των τριών πυλώνων για το Ασφαλιστικό, που είναι: Πενιχρές συντάξεις, η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής σύνταξης και η κυριαρχία των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Προειδοποίησε πως για τη νέα γενιά, οι επιπτώσεις θα είναι τραγικές, θα αρπάξει τα χρήματα της Επικουρικής Ασφάλισης και θα τα δώσει στο χρηματιστηριακό τζόγο, επισήμανε χαρακτηριστικά και κάλεσε σε ξεσηκωμό τους νέους εργαζόμενους, τονίζοντας πως οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις έχουν ήδη εξαγγείλει πανελλαδική κινητοποίηση για τις 8 Οκτώβρη.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός