ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, σες,
Οι πρόσφατες εξελίξεις γύρω από το θέμα του προγράμματος (χειμερινό με κατσαρές) που εφαρμόζει η ΟΣ.Υ πρόγραμμα (θερινό με κατσαρές) που εφαρμόζουν τα ΚΤΕΛ αναδεικνύουν την πρόθεση της κυβέρνησης να υλοποιήσει άμεσα το σχεδιασμό για τις αστικές συγκοινωνίες με γνώμονα το κόστος- όφελος έτσι ώστε να προκύπτει η απαιτούμενη κερδοφορία που αναζητούν οι επιχειρηματίες του κλάδου.

Ο στόχος της είναι με ένα «σμπάρο» δυό τρυγόνια.
Από τη μια δηλαδή να δοκιμάσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων του κλάδου στην εφαρμογή 12ωρων, με την παράταση των κατσαρών και από την άλλη να φανεί ως αξιόπιστη και αναγκαία λύση η παραπέρα είσοδος των επιχειρηματικών ομίλων στο συγκοινωνιακό δίκτυο και έργο. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία.

Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να περνάει ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Αυτό που είναι ξεκάθαρο όμως είναι πως μετά την ψήφιση του αντεργατικού νόμου για την «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας έχει ανοίξει ο δρόμος για νέες ανατροπές και με «φάρο» τις εργασιακές σχέσεις των ΚΤΕΛ και των εταιριών που φέρνουν τα νοικιάρικα, θέλουν να προχωρήσουν τις αντεργατικές αλλαγές και εδώ στην «κρατική» συγκοινωνία.

Στόχος του υπουργείου, του ΟΑΣΑ και της ΟΣ.Υ, ήταν να υπάρχουν κατσαρές μέχρι και τέλος Ιουλίου.

Η αποφασιστική αντίδραση των εργαζομένων για την κατάργηση στην πράξη των κατσαρών μέσα στο κατακαλόκαιρο, η στάση μας και η θέση μας οι διακεκομμένες 12ωρες βάρδιες να γίνουν συνεχόμενες έως 07:45, φέρνουν αποτέλεσμα.

Από την Τρίτη 6 του μήνα δεν θα υπάρχει κατσαρή στο πρόγραμμα, σε διαφορετική περίπτωση κλιμακώνουμε με στάσεις εργασίας 13:00-17:00 μέχρι την Παρασκευή σύμφωνα με την απόφαση του συνδικάτου.

ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΤΣΑΡΗ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Η ΒΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΜΕ ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΑΡΙΟΥ 07:45.

Συνάδελφοι, σες,
Τίποτα δεν είναι εύκολο χρειάζεται οργάνωση, σχέδιο, αποφασιστικότητα.
Χρειάζεται υπομονή, επιμονή, συναδελφικότητα.
Λέξεις και έννοιες που έχουν χάσει λίγο-πολύ το νόημά τους και την αξία τους μέσα από τις αρνητικές εξελίξεις που συντελέστηκαν την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης την περασμένη δεκαετία με την απαξίωση των συνδικάτων στα μάτια των εργαζομένων που επέφερε η στάση των συμβιβασμένων εργοδοτικών συνδικαλιστών.

Σήμερα χρειάζεται ένα συνδικάτο που να μπαίνει μπροστά για τα προβλήματα των εργαζομένων του κλάδου, μικρά και μεγάλα. Να μη ταλαντεύεται, να μη τα «γυρνάει».

Σίγουρα δεν θα είχαμε αυτές τις ημέρες αυτή την κατάσταση αν έγκαιρα η πλειοψηφία του συνδικάτου ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ είχε κόψει το βήχα σε διοίκηση και κυβέρνηση.
Αν στο σωματείο τεχνικών ο πρόεδρος έτρεχε να οργανώσει τον κλάδο για κοινή πάλη και όχι για να βρει «καλούς» επιχειρηματίες να μπούνε στο συγκοινωνιακό έργο με οποιοδήποτε τρόπο.
Θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη της ιδιωτικοποίησης αν η πλειοψηφία του συνδικάτου και του σωματείου τεχνιτών αντί να συνεργάζονται με την κυβέρνηση και την διοίκηση για την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας επιχειρηματικών ομίλων, αν είχαν συνεργαστεί με τους εργαζόμενους για την οργάνωση της πάλης για καλύτερη συγκοινωνία με γνώμονα την εξυπηρέτηση των αναγκών μετακίνησης του λαού και των δικαιωμάτων των εργαζομένων

Συνάδελφοι, σες, σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στη Δ.Α.Σ ΟΑΣΑ είναι στην πρώτη γραμμή.
Έτσι και τώρα, ταυτόχρονα με την άρνηση να δουλέψουν κατσαρές πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά της ΟΣ.Υ για αυτό το ζήτημα.
Σε κάθε αμαξοστάσιο αναδεικνύουν τα προβλήματα με προτάσεις για τη λύση τους.
Πολύ καιρό πριν βάλαμε ως κυρίαρχο ζήτημα την περιβόητη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, όταν η πλειοψηφία ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ έλεγε <<δεν ξέρουμε κάτι>>, <<Όταν το δούμε θα πράξουμε>>, <<έχει και θετικά ο νόμος>>.

Η στάση τους είναι αντίθετη στα συμφέροντα των εργαζομένων.

Συνάδελφε-σα, έχουμε μπροστά μας σκληρές και απαιτητικές μάχες με την κυβέρνηση, την διοίκηση, τους συμμάχους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Έχουμε μπροστά μας την υπογραφή Σ.Σ.Ε, την πάλη να μην εφαρμοστεί στην πράξη το νομοσχέδιο τερατούργημα, το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση, μάχες για την καθημερινότητα που περιλαμβάνει ένα σωρό μικρά και μεγαλύτερα προβλήματα.

Στην κατεύθυνση αυτή, για την καλύτερη ενημέρωση, για την οργάνωση της πάλης το επόμενο διάστημα, οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ-ΟΑΣΑ σε καλούμε σε σύσκεψη στο αμαξοστάσιο αυτήν την εβδομάδα:

Την Τρίτη αμαξοστάσιο Βοτανικού ώρα 10:00

Την Τετάρτη αμαξοστάσιο Π.Ράλλη ώρα 10:00

Την Παρασκευή αμαξοστάσιο Πειραιά ώρα 10:00.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ.
Λουκάκος Κυριάκος- Οικονόμου Θανάσης- Βαρδάκης Γιώργος- Κιούσης Γιάννης -Γκαραλιάκος Βασίλης -Γιαννόπουλος Κώστας -Ξενάκης Γιάννης

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός