Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Μην τολμήσουν να εφαρμόσουν την τροπολογία των υποχρεωτικών εμβολιασμών για να αδειάσουν τους χώρους δουλειάς από εργαζόμενους με δικαιώματαΦωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


«Μην τολμήσουν να εφαρμόσουν αυτή την αισχρή τροπολογία για να αδειάσουν τους χώρους δουλειάς από εργαζόμενους με δικαιώματα», τονίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, σχετικά με την τροπολογία υποχρεωτικών εμβολιασμών.

Η κυβέρνηση, αναφέρει το Συνδικάτο, «με την στήριξη και ψήφο του ΚΙΝΑΛ ψήφισε στη βουλή, τροπολογία σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών επί της ουσίας άνοιξε το δρόμο σε όλους τους εργοδότες να βάζουν σε αναστολή, να απολύουν και γενικώς να εκβιάζουν τους εργαζόμενους όχι για να προστατέψουν την υγεία τους αλλά για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα».

Μας κουνάνε το δάχτυλο, σημειώνει, «και μας φορτώνουν «ατομική ευθύνη» αυτοί που για δεύτερη χρονιά άνοιξαν τον Τουρισμό με πρωτόκολλα λάστιχο στα μέτρα της κερδοφορίας των μονοπωλίων του κλάδου και την ίδια στιγμή η μεγαλοεργοδοσία σε τουρισμό και μεταφορές αλωνίζει ασύδοτα, τα μέτρα προστασίας της υγείας είναι ανύπαρκτα σε ξενοδοχεία και μέσα μεταφοράς».

Δεν φτάνει, επισημαίνει, «που η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου είμαστε επί της ουσίας άνεργοι για πάνω από ένα χρόνο, δεν φτάνει που οι εμβολιασμοί καθυστερούν με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, δεν φτάνει που όσοι από εμάς δουλεύουμε «τζογάρουμε» την υγεία και την ασφάλεια μας κάθε μέρα τώρα μας απειλούν κι από πάνω».

Μην τολμήσουν, υπογραμμίζει, «να εφαρμόσουν αυτή την αισχρή τροπολογία για να αδειάσουν τους χώρους δουλειάς από εργαζόμενους με δικαιώματα. Κανένας εργαζόμενος να μην υποκύψει στους εκβιασμούς κυβέρνησης και εργοδοσίας». Να παλέψουμε με τα σωματεία μας, καταλήγει το Συνδικάτο, «για:

Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στις απολύσεις. Να είναι άκυρες οι απολύσεις που γίνονται με πρόσχημα το μη εμβολιασμό την ίδια στιγμή που κυβέρνηση και εργοδοσία δεν ενημερώνουν ουσιαστικά τους εργαζομένους, δεν παίρνουν κανένα μέτρο προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Πρόγραμμα γενικού, δημόσιου και δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό δωρεάν έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων με ευθύνη του κράτους στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας, με ενίσχυση σε μόνιμο προσωπικό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

Να τηρηθούν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα στους χώρους δουλειάς, στην ακτοπλοΐα, στα αεροδρόμια με ευθύνη των γιατρών εργασίας και με συνεχή διαγνωστικά τεστ που θα επιβαρύνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση και την εργοδοσία».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 792540Συνολικές αναγνώσεις:
  • 122Αναγνώσεις σήμερα:
  • 365376Συνολικοί επισκέπτες:
  • 86Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ