Τα εμβόλια είναι κατάκτηση της ανθρωπότητας και της επιστήμης και όχι μέσο απειλών



«Τα εμβόλια είναι κατάκτηση της ανθρωπότητας και της επιστήμης κι όχι μέσο εκβιασμών και απειλών σε βάρος των εργαζομένων», τονίζει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής.

Σημειώνει ότι «η κυβέρνηση με την τροπολογία και τη συζήτηση περί υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών προσπαθεί να κρύψει την απαράδεκτη κατάσταση του επικίνδυνα υποστελεχωμένου δημόσιου τομέα της Υγείας και της σχεδόν ανύπαρκτης δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την έλλειψη ουσιαστικής ενημέρωσης σχετικά με τα εμβόλια και τους εμβολιασμούς, τις αντιφατικές τοποθετήσεις και την προκλητική έλλειψη μέτρων για τη μείωση του συγχρωτισμού σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και οι χώροι δουλειάς».

Προσθέτει πως «με το αφήγημα της ατομικής ευθύνης, που είναι η άλλη όψη της κρατικής ανευθυνότητας, προσπαθεί να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, να κλιμακώσει την αντιλαϊκή της επίθεση και να ανοίξει το δρόμο για απλήρωτη δουλειά, περικοπές μισθών, αυθαίρετες «μετακινήσεις» και απολύσεις, ανοίγοντας «παράθυρο» καταπάτησης συνταγματικών δικαιωμάτων, γενίκευσης ή ευκαιρίας για μέτρα σε βάρος εργαζομένων. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η κυβερνητική τροπολογία για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και γι αυτό στο πλαίσιο της Απόφασης της ΓΣ ενάντια στην υποχρεωτικότητα, απορρίπτεται».

Ο ΣΥΠΑ τονίζει πως «η απαίτηση για προώθηση του δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα ασφαλή εμβόλια πρέπει να συνδέεται υποχρεωτικά με ουσιαστική, στοχευμένη και προσωποποιημένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για εμβολιασμό που θα βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία και θα απαντά σε υπαρκτά ερωτήματα, με δωρεάν και πλήρη προληπτικό ιατρικό έλεγχο πριν τον εμβολιασμό και κατοχύρωση για όσους πρέπει να εξαιρεθούν ότι δεν θα υφίστανται καμία συνέπεια ή διάκριση, με σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες και επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού, πρέπει να συνδέεται με την απαίτηση για ένα σύγχρονο, ολοκληρωμένο δημόσιο και δωρεάν σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός