Παρέμβαση εκλεγμένων συνδικαλιστών με τη Δ.Α.Σ. – Ο.Α.Σ.Α. στη διοίκηση της Ο.ΣΥ.



3-8-2021

Παρέμβαση εκλεγμένων συνδικαλιστών με τη Δ.Α.Σ. – Ο.Α.Σ.Α. στη διοίκηση της Ο.ΣΥ.

Αντιπροσωπεία εκλεγμένων συνδικαλιστών με τη Δ.Α.Σ. – Ο.Α.Σ.Α. πραγματοποίησε παρέμβαση και συγκεκριμένα στον Διευθυντή ανθρώπινου δυναμικού και πόρων με αίτημα τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της ζωής των εργαζομένων στις Αστικές Συγκοινωνίες και των επιβατών σε συνθήκες καύσωνα.

Συγκεκριμένα, οι συνδικαλιστές της Δ.Α.Σ. – Ο.Α.Σ.Α. , εκτός από τα αυτονόητα και απαραίτητα μέτρα προστασίας της ζωής των εργαζομένων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, απαίτησαν διακοπή εργασιών για τεχνίτες και εργάτες που δεν εργάζονται σε εγκαταστάσεις με κλιματισμό από τις 11:00 π.μ. ως τις 5:00 μμ., εξάωρες βάρδιες και αλλαγές βαρδιών μόνο στις αφετηρίες και όχι στο δρόμο για τους οδηγούς, συχνά διαλείμματα για όλους τους εργαζόμενους, έλεγχος ( κάτι που έπρεπε να είχε ήδη γίνει το χρονικό διάστημα πριν τον καύσωνα ) των χώρων ανάπαυσης των οδηγών και άμεση αποκατάσταση όποιων προβλημάτων προκύψουν σε νερό και κλιματισμό, άμεση πύκνωση των δρομολογίων με επίταξη όλων των ιδιωτικών μέσων συγκοινωνίας για την κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών του λαού της Αθήνας σε συνθήκες πανδημίας και ιδιαίτερα αυτές τις μέρες σε συνδυασμό με τον καύσωνα.

Τέλος οι συνδικαλιστές της Δ.Α.Σ. – Ο.Α.Σ.Α. τόνισαν στη διοίκηση ότι αντί η λειτουργία και τα οργανογράμματα των εταιρειών των Αστικών Συγκοινωνιών να προσαρμόζονται στις ανάγκες του λαού της πρωτεύουσας για σύγχρονη, ασφαλή, τακτική συγκοινωνία γίνεται το ακριβώς αντίθετο. Αυτές οι ανάγκες συνθλίβονται στη μέγγενη της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της σχέσης κόστους – οφέλους με την οποία λειτουργούν οι Αστικές Συγκοινωνίες. Έτσι οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και οχήματα, η υποχρηματοδότηση και η συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου έχουν επιφέρει μια απίστευτα βασανιστική καθημερινότητα τόσο για τους εργαζόμενους σε ολόκληρο το δίκτυο των Αστικών Συγκοινωνιών όσο και για τους επιβάτες – χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Η πολιτική αυτή, μάλιστα, με τους συγκεκριμένους όρους λειτουργίας γίνεται ακόμα πιο βάναυση για εργαζόμενους και επιβάτες όταν επιβάλλεται σε συνθήκες πανδημίας και καύσωνα.

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΖΩΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΖΑΡΙΑ.
ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός