Παραμένουν οι ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας με ευθύνη της κυβέρνησης (VIDEO)



Στο δημόσιο σύστημα υγείας δεν υπήρξαν σοβαρές βελτιωτικές κινήσεις ή ενίσχυσή με βάση τις ανάγκες, επισήμανε ο Γιάννης Γαλανόπουλος μέλος ΔΣ ΟΕΝΓΕ, μιλώντας στο flashtv Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων covid που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα και τη νέα πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας.

Επισήμανε ότι παρατηρούνται φαινόμενα συγχωνεύσεων τμημάτων σε διάφορα νοσοκομεία, ώστε να απελευθερωθούν κλίνες για τον κορονοϊό, πρόσθεσε ωστόσο ότι το κύριο πρόβλημα, δεν είναι το χωροταξικό στις δημόσιες δομές, αλλά εκείνο των ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπου δεν υπήρξε ουσιαστική ενίσχυσή του.

Σημείωσε ότι ενώ η κυβέρνηση δεν έλαβε ποτέ ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας σε χώρους δουλειάς, μέσα μεταφοράς, σχολεία κλπ, δεν ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα υγείας, δεν εξάντλησε όλους τους τρόπους ενημέρωσης του κόσμου, τώρα προχωρά στην απαράδεκτη απόφαση για διαθεσιμότητες και άδειες άνευ αποδοχών στους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους, εφαρμόζοντας και σε αυτή την περίπτωση, τη λογική της ατομικής ευθύνης.

Ο Γ. Γαλανόπουλος αναφέρθηκε επίσης στα σχέδια της κυβέρνησης να αλλάξει τον χαρακτήρα της δημόσιας υγείας, ετοιμάζοντας νομοσχέδιο που θα προβλέπει την εισβολή ιδιωτικών κεφαλαίων, συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και οικονομική δραστηριότητα με σκοπό το κέρδος, με αρνητικές συνέπειες και για τα νοσοκομεία αλλά κυρίως για τους ασθενείς που θα καλούνται να πληρώσουν τις υπηρεσίες υγείας.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός