Παρέμβαση στο υπ. Εργασίας: «Τα παιδιά στα σχολεία – Όχι δούλοι σε ξενοδοχεία»



Από την παρέμβαση

Από την παρέμβαση


Με παράσταση διαμαρτυρίας το απόγευμα της Δευτέρας έξω από το υπουργείο Εργασίας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής κατήγγειλε τα σχέδια της κυβέρνησης και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου να εργαστούν σε ξενοδοχεία ανήλικα παιδιά που διαβιούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων.

Το υπουργείο Εργασίας ανέλαβε τον ρόλο του …διαμεσολαβητή συνάπτοντας σχετική συμφωνία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, με το τελευταίο να παρουσιάζει την απασχόληση ανηλίκων που θα έπρεπε να βρίσκονται στα θρανία ως «κοινωνική δράση»!

«Τα παιδιά στα σχολεία, όχι δούλοι στα ξενοδοχεία», είναι το μήνυμα που έστειλε το Συνδικάτο με το πανό που άνοιξε στην είσοδο του υπουργείου.

«Ευέλικτη δουλειά και ανήλικη εργασία, κέρδη για να έχει η εργοδοσία», κατήγγειλαν με τα συνθήματά τους οι εργαζόμενοι που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις συνθήκες και τους όρους που επιφυλάσσουν οι εργοδότες του κλάδου στο προσωπικό τους. «Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε την εργασία μικρών παιδιών ούτε στα ξενοδοχεία ούτε πουθενά και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας γι’ αυτό!», ξεκαθαρίζει το Συνδικάτο.

Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με εκπρόσωπο του υπουργείου, καταγγέλλοντας την απαράδεκτη συμφωνία που προωθεί την εργασία ανήλικων παιδιών. Η απόφαση αυτή βρίσκεται, όπως ενημερώθηκαν, στο στάδιο της συζήτησης με στόχο τη διεύρυνσή της και σε επιχειρήσεις άλλων κλάδων, με προκλητικό επιχείρημα την «ομαλή κοινωνικοποίηση» των παιδιών που «δεν θέλουν» να συνεχίσουν το σχολείο.

Όπου προσπαθήσουν να εφαρμόσουν την ανήλικη εργασία θα βρουν το Συνδικάτο απέναντί τους, ξεκαθάρισε ο πρόεδρός του, Γιώργος Στεφανάκης. Από το βήμα της κινητοποίησης κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στις αρχαιρεσίες που ξεκινούν τη Δευτέρα 20 Σεπτέμβρη και στην ενίσχυση των γραμμών του Συνδικάτου.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός