Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ E – FOOD: Με κινητοποιήσεις την Τετάρτη απαντούν στον εκβιασμό της εργοδοσίας (VIDEO – ΦΩΤΟ)Με κινητοποιήσεις σε πόλεις της χώρας απαντούν οι εργαζόμενοι στην «e-food» στον εκβιασμό της εργοδοσίας με τον οποίο επιδιώκει να μετατρέψει διανομείς από μισθωτούς σε «συνεργάτες».

Σε συνέλευση που έκαναν την Κυριακή το μεσημέρι, αποφάσισαν να προχωρήσουν την Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη σε στάση εργασίας, 12 μ. – 4 μ.μ. και μοτοπορεία που θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από το Πεδίον του Άρεως, θα κατευθυνθεί στο υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Τη συνέλευση κάλεσαν το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής και το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Διανομέων (ΣΒΕΟΔ).

Στην Θεσσαλονίκη

Την κλιμάκωση του αγώνα τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της «e-food» στη Θεσσαλονίκη, μέσα από μαζική συνέλευση που πραγματοποίησαν στο πλαίσιο της 4ωρης (10 π.μ. – 2 μ.μ.) στάσης εργασίας που είχε προκηρύξει το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού (ΣΕΤΕΠΕ).

Αποφασίσθηκε τετράωρη στάση εργασίας την Τετάρτη από τις 12 έως τις 4 το μεσημέρι και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα Βενιζέλου από όπου θα πραγματοποιηθεί μοτοπορεία. Και 24ωρη απεργία την Παρασκευή με συγκέντρωση στις 7 μ.μ. και πάλι στο Άγαλμα Βενιζέλου, από όπου θα ξεκινήσει και πάλι μοτοπορεία στους δρόμους της πόλης. (Δείτε εδώ spot)

Στην Πάτρα

Την απόφαση να κηρύξουν 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη από τις 12 το μεσημέρι, συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας και μοτοπορεία στους δρόμους της πόλης πήραν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση – πλατφόρμα «e-food» και στην Πάτρα, δηλώνοντας αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να μην προχωρήσει η αλλαγή της εργασιακής τους σχέσης που τους μετατρέπει από μισθωτούς σε «συνεργάτες» (freelancers) μετά και την ψήφιση του νόμου-έκτρωμα Χατζηδάκη.

Τον αγώνα τους στηρίζει το Συνδικάτο Διανομέων και Ντελιβεράδων Νομού Αχαΐας, που στην πρώτη του, έκτακτη Γενική Συνέλευση, που πραγματοποίησε πρόσφατα, αποφάσισε τις παραπάνω κινητοποιήσεις. Πρόκειται για κινητοποιήσεις που θα γίνουν σε συντονισμό και με το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής.

Στη Λάρισα

Απόφαση για στάση εργασίας για τους εργαζόμενους της «e-food» στη Λάρισα την Τετάρτη 22/9 από τις 12.00 – 16.00 έλαβε το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας και απαιτεί να ικανοποιηθούν εδώ και τώρα τα δίκαια και αναγκαία αιτήματα των εργαζομένων της εταιρείας.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της 4ωρη στάση εργασίας, της συγκέντρωση και της μοτοπορείας που έχουν αποφασίσει για την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, η διοίκηση του Συνδικάτου Επισιτισμού –Τουρισμού Λάρισας και εργαζόμενοι στην επιχείρηση – πλατφόρμα «e-food», πραγματοποίησαν σύσκεψη το απόγευμα της Τρίτης. Στην διάρκειά της, αναδείχτηκαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διανομείς και ταυτόχρονα η θέληση για αγώνα προκειμένου να μην εφαρμοστεί το μέτρο αλλαγής της εργασιακής τους σχέσης, που τους μετατρέπει από μισθωτούς σε «συνεργάτες», κατ’ εφαρμογή του πρόσφατου Νόμου Χατζηδάκη.

Στο πλευρό τους βρέθηκε και αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, με τον Γιάννη Σκόκα, πρόεδρο του ΕΚΝΛ, να επισημαίνει μεταξύ άλλων, πως στηρίζει τα δίκαια αιτήματα και τις κινητοποιήσεις τους, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι χρειάζεται να οργανωθεί ο αγώνας όλων των εργαζομένων μέσα στους χώρους εργασίας, προκειμένου να καταργήσουν στην πράξη την εφαρμογή του άθλιου νομοσχεδίου, να διεκδικήσουν την ανατροπή όλων των αντεργατικών νόμων της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων και να αντεπιτεθούν στοχεύοντας τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Το delivery των εκβιασμών δεν θα περάσει», τονίζει το ΕΚΝΛ σε ανακοίνωσή του και διεκδικεί:

Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις, με άμεση πρόσληψη από την ίδια την «e-food» και να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Καμία διανομή σε παγωνιά, καύσωνα, καταιγίδα κλπ.

ΣΣΕ με αυξήσεις και όχι ατομικές.

Μηχανάκια, συντήρηση και εξοπλισμός με ευθύνη της εργοδοσίας.

Χιλιομετρική οριοθέτηση της ακτίνας παράδοσης – παραλαβής.

Υποδομές (αποδυτήρια, τουαλέτες κλπ.) και χώροι ανάπαυσης και προστασίας από τα καιρικά φαινόμενα.

Στα Χανιά

Σε στάση εργασίας την Τετάρτη 22/9 12:00-16:00 και μοτοπορεία, καθώς και συγκέντρωση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς 11:30 π.μ., προχωρά το Σωματείο Διανομέων – Delivery ν. Χανίων «Ιωσήφ Σαριδάκης», τονίζοντας ότι, «κανένας συνάδελφος διανομέας στα Χανιά δε πρέπει να δεχτεί να του επιβάλλει η εταιρεία το «συνεργατικό» μοντέλο».

Καλούμε, σημειώνει, «όλους τους διανομείς και τα μέλη του σωματείου μας καθώς και τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού να στηρίξουν με την παρουσία τους τον αγώνα μας. Οι εξελίξεις αφορούν όλους τους διανομείς ανεξάρτητα από τον χώρο εργασίας του».

Κάλεσμα στήριξης της κινητοποίησης στις 11.30 π.μ. στην Δημοτική Αγορά, απευθύνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων.

Στο μεταξύ η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας στον κλάδο της εστίασης και των διανομέων, για την Τετάρτη από τις 12 μ. – 4 μ.μ.

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 798772Συνολικές αναγνώσεις:
  • 212Αναγνώσεις σήμερα:
  • 369110Συνολικοί επισκέπτες:
  • 151Επισκέπτες σήμερα:
  • 4Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ