«Νικήσαμε – συνεχίζουμε» το μήνυμα και σε άλλες πόλεις (VIDEO)«Νικήσαμε – συνεχίζουμε», είναι το μήνυμα των διανομέων με τις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν σήμερα σε πόλεις. Έχοντας την στήριξη και την αλληλεγγύη σωματείων, φορέων και πλατιά του κόσμου, το μήνυμα που εξέπεμψαν σε σχέση με την δέσμευση – αναδίπλωση της «e-food», ήταν νικήσαμε αλλά συνεχίζουμε για την ικανοποίηση σειράς αιτημάτων που εκκρεμούν, καθώς και για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος Χατζηδάκη.

Στη Θεσσαλονίκη, με πανηγυρική μοτοπορεία στους δρόμους της πόλης η οποία κατέληξε στο Λευκό Πύργο, ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων της «e-food» το απόγευμα της Παρασκευής στο Άγαλμα Βενιζέλου. Νωρίτερα μέσα από τις ομιλίες και τις παρεμβάσεις, οι εργαζόμενοι επιβεβαίωσαν ότι παραμένουν σε αγωνιστική εγρήγορση. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν συγκροτημένα με πανό Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ που πήραν αποφάσεις συμπαράστασης. Στη διάρκεια της κινητοποίησης εκπρόσωποι Σωματείων εξέφρασαν τη αλληλεγγύη τους στον αγώνα των διανομέων και κάλεσαν σε κλιμάκωση της πάλης για την ανατροπή του νόμου-έκτρωμα Χατζηδάκη με μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των Εργατικών Σωματείων την ερχόμενη Πέμπτη 30/9 στις 7 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Σε Πάτρα, Γιάννενα και άλλες πόλεις, οι εργαζόμενοι διανομείς με τα μηχανάκια, γιλέκα, κράνη, πανό, πικέτες και καπνογόνα έδωσαν το απεργιακό στίγμα, διατρανώνοντας την αποφασιστικότητα, συσπειρωμένοι στα σωματεία τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Στο πλευρό τους και σήμερα σωματεία, φορείς και απλός κόσμος που έδειξε έμπρακτα την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα τους, αγώνας που το αποτέλεσμά του αφορά συνολικά την εργατική τάξη. (διαβάστε παρακάτω).

Στην Πάτρα

Αποφασισμένοι να καταργήσουν στην πράξη το Νόμο έκτρωμα Χατζηδάκη, δηλώνουν και οι εργαζόμενοι της “e-food” στην Πάτρα, που σήμερα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα – απόφαση του Εργατικού Κέντρου της πόλης, συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία.

Από νωρίς το πρωί, προχώρησαν σε μια σειρά δράσεις όπως, το κρέμασμα γιγαντοπανό στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στην πλατεία Γεωργίου στο κέντρο της πόλης, με το σύνθημα «Είμαστε εργάτες, όχι συνεργάτες». Ακολούθησε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, αλλά και γλέντι που στήθηκε από το σωματείο, αμέσως μετά. (δείτε στιγμιότυπα στο κεντρικό video).

«Η απόφαση της εταιρίας να μετατρέψει τις συμβάσεις μας σε αορίστου χρόνου, είναι μια μεγάλη νίκη, που την κερδίσαμε από την καθολική μας συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης, την μεγάλη υποστήριξη και αλληλεγγύη που δεχθήκαμε, αλλά και από την οργάνωση στο σωματείο μας που δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Διανομέων – Ντελιβεράδων Νομού Αχαΐας, Νίκος Κουφαλάκος, που και ο ίδιος εργάζεται στην «e-food».

Κάλεσε παράλληλα σε συσπείρωση στα συνδικάτα, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή μας η δύναμη, ανάγκασε την εταιρία να στείλει μηνύματα σε όλους, δέκα ώρες πριν την απεργία, για την αλλαγή των συμβάσεών μας σε αορίστου, απ’ ευθείας απ’ αυτήν, χωρίς τους μεσάζοντες της man-power».

Έκανε λόγο για νίκη των εργαζομένων, υποστηρίζοντας πως «πολλοί συνάδελφοι δεν ήξεραν για το σωματείο μας, είναι ευκαιρία να γνωριστούμε, να ενταχθούν και άλλοι σ’ αυτό, γιατί μόνο οργανωμένος αγώνας μπορεί να έχει αποτέλεσμα», συμπληρώνοντας ότι «δεν σταματάμε, συνεχίζουμε για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων μας, όπως και να παρθεί πίσω η άδικη εκδικητική απόλυση συναδέλφου μας στην Πάτρα».

Στο πλευρό των εργαζομένων της «e-food» βρέθηκε, εκτός του σωματείου των διανομέων, η διοίκηση του ΕΚ Πάτρας με επικεφαλής τον πρόεδρο, Δημήτρη Μαρμούτα και τα μέλη Γιώτα Παναγοπούλου (αντιπρόεδρο), Βασίλη Βασιλείου (μέλος της Διοίκησης), καθώς και το συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων, με αντιπροσωπεία μελών του ΔΣ του.

Στα Γιάννενα

Με συμμετοχή στην απεργία και απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων πανηγύρισαν σήμερα το πρωί οι 45 διανομείς της «e-food» τη νίκη τους, σε αυτή τη φάση του αγώνα. Μάλιστα στο χώρο της συγκέντρωσης είχαν μαζευτεί πλήθος συνδικαλιστών και εργαζομένων από διάφορους κλάδους. Εργαζόμενος της «e-food» συμπύκνωσε την εμπειρία των τελευταίων ημερών με 7 λέξεις «τελικά μόνο με αγώνα αλλάζουν τα πράγματα».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων Νομού Ιωαννίνων Δημήτρης Ροσιλόβαλης, καλώντας τους διανομείς της «e-food »να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της εταιρείας αλλά και τη συνέχιση του αγώνα για την ικανοποίηση των υπολοίπων αιτημάτων. Εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων στην απεργιακή συγκέντρωση χαιρέτησε ο γραμματέας του, Κώστας Ηλίας, επισημαίνοντας ότι «με όλες μας τις δυνάμεις θα μεταφέρουμε το παράδειγμά σας σε όλους τους χώρους εργασίας. Αποδείξατε ότι οι εργαζόμενοι μέσα από τον οργανωμένο τους αγώνα μπορούν να αποσπάσουν κατακτήσεις να ακυρώσουν στην πράξη παλιούς και νέους αντιλαϊκούς νόμους» για να καταλήξει «όσοι μας ρωτάνε και τι να κάνουμε; τους απαντάμε, Κάντε το ότι οι διανομείς της «e-food».

Ακολούθησε μοτοπορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με πολλούς από τους περαστικούς να χαιρετίζουν την κινητοποίηση των διανομέων.

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός