Διαμαρτυρία στο υπ. Εργασίας – Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της COSCO



Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της COSCO απαιτούν με την κινητοποίησή τους αυτή την ώρα στο υπουργείο Εργασίας Ομοσπονδίες και Συνδικάτα της Αττικής.

Στην κινητοποίηση καλούν οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων και Εργαζομένων στο Φάρμακο και τα Συνδικάτα Μετάλλου, Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών, Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος και Τύπου και Χάρτου, στο πλαίσιο της δράσης και των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης που εκφράζονται καθημερινά ενώ χθες διοργάνωσαν μεγάλη μοτοπορεία από την Αθήνα προς τον Πειραιά.

Οι εργαζόμενοι στην COSCO με τον αγώνα τους και τη συσπείρωση στο σωματείο τους, κατάφεραν από τα 4 κρίσιμα αιτήματα που προτάσσουν να κάνουν ήδη την εργοδοσία να αποδεχθεί ένα πολύ ουσιαστικό, τη δημιουργία Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας με τη συμμετοχή των εργαζομένων.

Μεγάλη παρακαταθήκη του αγώνα – παράλληλα με το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που έχει προκαλέσει – αποτελεί και το γεγονός της μεγάλης μαζικοποίησης του σωματείου τους, της ΕΝΕΔΕΠ, όπως αυτή καταγράφεται με τη διαδικασία των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέας διοίκησης, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι εργαζόμενοι, κόντρα στους εκβιασμούς, την τρομοκρατία και τις πιέσεις από εργοδοσία και κυβέρνηση, όχι μόνο συμμετείχαν καθολικά σε επτά 24ωρες απεργίες, αλλά ανέδειξαν με τη συμμετοχή τους το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ ως το πιο αντιπροσωπευτικό και το πιο μαζικό, με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή ήδη από τις πρώτες δύο μέρες των εκλογών, οι οποίες συνεχίζονται.

Οι εργαζόμενοι της COSCO συνεχίζουν τον αγώνα απαιτώντας: Οι ομάδες σε κάθε πόστο να αποτελούνται από 6 εργαζόμενους και όχι από 4. Να σταματήσουν οι κόντρα βάρδιες που εξουθενώνουν τους εργάτες. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης. Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα συμπεριλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους.

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός