ΔΑΣ ΟΑΣΘ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ 2021



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    27-10-2021

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ 2021

Συνάδελφοι-σσες, οι προηγούμενες εκλογές για Δ.Σ. του συνδικάτου είχαν πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Οκτώβρη 2018. Λόγω της πανδημίας η κυβέρνηση είχε δώσει παράταση στις θητείες όλων των Δ.Σ. των σωματείων μέχρι τις 31-10-2021 ενώ υπάρχει η ενημέρωση ότι θα δωθει εκ νέου παράταση μέχρι το τέλος του έτους (31-12-2021)
Αυτό δεν εμποδίζει την πραγματοποίηση των εκλογών εφόσον το αποφασίσουν τα όργανα του Συνδικάτου βέβαια και με τα σχετικά μέτρα που προβλέπονται για τον περιορισμό της covid 19.

Οι πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις (που αφορούν τη διεξαγωγή της Γ. Συνέλευσης) ορίζουν ότι σε κλειστούς χώρους επιτρέπεται η παρουσία μόνο εμβολιασμένων. Αυτό θα βόλευε ορισμένους –αφού ο αριθμός των ανεμβολίαστων είναι μεγάλος- για να επικαλεστούν αδυναμία διεξαγωγής της Γ. Συνέλευσης διά ζώσης ώστε να αποφύγουν την πίεση του κόσμου.
Εάν παρθεί μία τέτοια απόφαση τότε ανοίγει διάπλατα όλη η βεντάλια της εφαρμογής του νόμου Χατζηδάκη που χτυπάει την ίδια την ύπαρξη των συνδικάτων, που εκτός από κατάργηση του 8ωρου:
-Προωθεί διαβλητές ηλεκτρονικές ψηφοφορίες χωρίς δυνατότητα ελέγχου ταυτοπροσωπίας, με ουσιαστική κατάργηση της μυστικότητας της ψήφου.
-Παραδίδει τα μητρώα μελών των σωματείων στην κυβέρνηση και την εργοδοσία βάζοντας μεγαλύτερα εμπόδια στην οργάνωση των εργαζόμενων σε αυτά.
-Χτυπά στην απεργία δικαίωμα βάζοντας τεράστια εμπόδια στην προκήρυξη και μειώνει την πίεση που ασκεί σε κυβέρνηση και εργοδοσία η απεργία με την πρόβλεψη για 33% ως προσωπικό ασφαλείας για τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.
-Ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση δίνοντας την δυνατότητα να συλλαμβάνονται οι απεργιακές φρουρές με το αιτιολογικό της άσκησης ψυχολογικής βίας
-Επιβάλει εξαντλητικά πρόστιμα σε σωματεία και αγωνιζόμενους εργαζόμενους, αλλά και αποζημίωση στην εργοδοσία για διαφυγόντα κέρδη λόγω της απεργίας !!

Τονίζουμε ότι ο απολογισμός διοίκησης, η απαλλαγή ευθυνών και η εκλογή εφορευτικής επιτροπής πρέπει να γίνουν με κάλπη, ψηφοδέλτια και δικαστικό αντιπρόσωπο και όχι με ηλεκτρονική ψηφοφορία.
Επίσης η εκλογοαπολογιστική Γ. Συνέλευση πρέπει να πραγματοποιηθεί διά ζώσης (και όχι μέσα από μια οθόνη) σε ανοιχτό χώρο με μέτρα προστασίας και να περιλαμβάνει ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους κόντρα στην προσπάθεια κυβέρνησης κι εργοδοσίας να επιβάλλουν έναν ακόμη τεχνητό διαχωρισμό ανάμεσα μας. Ο οποιοσδήποτε αποκλεισμός συναδέλφου με βάση το ότι δεν είναι εμβολιασμένος είναι απαράδεκτος!

Έχει αποδειχθεί ότι οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες είναι διάτρητες και μπορούν να ελεγχθούν από κακόβουλο λογισμικό ενώ στην ουσία καταργούν τη συζήτηση, την αντιπαράθεση προτάσεων ακόμα και το ίδιο το καταστατικό του σωματείου που ορίζει όλες τις σχετικές διαδικασίες.
Ποιος θα τολμήσει να ψηφίσει διαφορετικά όταν θα γνωρίζει ότι η ηλεκτρονική ψήφος του θα είναι άμεσα σε γνώση του διευθυντή ή και του ίδιου του εργοδότη του ;;
Πρώτος σταθμός για να ορθώσουμε τείχος ενάντια στο νόμο έκτρωμα Χατζηδάκη είναι το συλλαλητήριο που οργάνωσαν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα.

Στις 4 Νοέμβρη στις 19:00 διαδηλώνουμε στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Ο νόμος Χατζηδάκη να μείνει στα χαρτιά !!

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός