48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ: Με συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά διεκδίκησαν ΣΣΕ με αυξήσεις (VIDEO – ΦΩΤΟ)Διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις, τα ναυτεργατικά σωματεία πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στους καταπέλτες των πλοίων της «Blue Star», στο λιμάνι του Πειραιά, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας των ναυτεργατών που συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη με καθολική συμμετοχή και με προοπτική κλιμάκωσης.

Τα πλοία παραμένουν και σήμερα δεμένα στα πλοία με καθολική τη συμμετοχή των ναυτεργατών στη 48ωρη απεργία για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Α. Γαλανόπουλος: «Αποδείξαμε ότι χωρίς εμάς προπέλα δεν γυρνά»

Στην απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά έγιναν ομιλίες. Μιλώντας ο Άγγελος Γαλανόπουλος, πρόεδρος του ναυτεργατικού σωματείου «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και χαιρετίζοντας τη συμμετοχή των ναυτεργατών στη 48ωρη απεργία με προοπτική κλιμάκωσης, επισήμανε πως «αποδείξαμε ότι χωρίς εμάς προπέλα δεν γυρνά». Ενώ τόνισε ότι συνεχίζουμε τον αγώνα μας διεκδικώντας κατάργηση των αντεργατικών νόμων, ανανέωση και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, οργανικές συνθέσεις που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες, μέτρα προστασίας των ανέργων, επαναπατρισμό των πληρωμάτων στα ποντοπόρα καράβια από τον πολύμηνο εγκλωβισμό τους, Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια και υποχρεωτική, αναβάθμιση της Ναυτικής Εκπαίδευσης, ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας κ.ά.

Ο Α. Γαλανόπουλος σημείωσε επίσης ότι οι ναυτεργάτες και συνολικά οι εργαζόμενοι έχουν αποκτήσει πείρα από τα παραδείγματα των αγώνων εργαζομένων του τελευταίου διαστήματος, όπως των ντελιβεράδων, των μεταλλεργατών και των λιμενεργατών της COSCO. Σήμερα, κατέληξε ο Α. Αγγελόπουλος, είναι η δική μας μέρα δίνοντας τη μάχη ενάντια στην επίθεση των εφοπλιστών στα δικαιώματά μας. (Δείτε την ομιλία του στο κεντρικό video).

Αλληλεγγύη από τους εργαζόμενους της COSCO

Την αλληλεγγύη των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο ΣΕΜΠΟ της COSCO στον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών μετέφερε από το βήμα της απεργιακής συγκέντρωσης ο Θοδωρής Λαφιάς, μέλος του ΔΣ του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ.

Στη συγκέντρωση μίλησαν επίσης ο Μανώλης Τσικαλάκης, γγ της ΠΝΟ και ο Αντώνης Νταλακογιώργος, πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ.

Αντιπροσωπεία των ναυτεργατικών σωματείων έχει ζητήσει συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει συνεδρίαση των ναυτεργατικών σωματείων για να εκτιμήσουν την κατάσταση και αναλόγως να λάβουν τις αποφάσεις τους.

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός