Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΠΑΜΕ: Δεν θα επιτρέψουμε να τζογάρεται η ζωή μας για τα κέρδη των εργολάβωνΤο έγκλημα της υποβάθμισης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με στόχο την ιδιωτικοποίηση και την παράδοση της συντήρησης του δικτύου σε ιδιώτες το πληρώνουν οι εργαζόμενοι ακόμη και με τη ζωή τους, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, εκφράζοντας τη βαθιά του θλίψη στην οικογένεια και τους συναδέλφους του αδικοχαμένου εργαζόμενου στον Ηλεκτρικό της Αθήνας, καθώς επίσης και γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες εργαζόμενους.

Όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ:

«Κάθε μέρα που περνάει η εργατική τάξη μετρά νέους νεκρούς από την εργασιακή ζούγκλα που έχουν δημιουργήσει οι κυβερνήσεις για να διασφαλίζουν τα κέρδη των μεγαλοεργολάβων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Τα ΜΜΜ εκτός από κέντρα διασποράς του κορονοϊού και λεωφορεία που μετατρέπονται σε βάρκες στην πρώτη βροχή, γίνονται ταυτόχρονα παγίδα θανάτου λόγω των συνεχώς αυξανόμενων κινδύνων που προκύπτουν από την πολιτική παράδοσης μιας σειράς τομέων τους σε ιδιώτες εργολάβους με μείωση προσωπικού, ελλείψεις στα μέτρα συντήρησης, προστασίας και ασφάλειας εργαζομένων και επιβατών.

Το μόνο που αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια είναι το κόστος για τους επιβάτες και η εντατικοποίηση για τους εργαζόμενους.

Ενώ η επιβολή των εργολαβικών συνεργείων, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, πίεση και άθλιες συνθήκες εργασίας, όπως και στην COSCO και σε μια σειρά άλλους χώρους γίνεται η μήτρα που γεννά σακατεμένους ή ακόμη και νεκρούς εργαζόμενους.

Για αυτή την κατάσταση έχουν εγκληματικές ευθύνες όλες οι κυβερνήσεις που προώθησαν την ιδιωτικοποίηση σειράς τομέων των ΜΜΜ, ενώ ταυτόχρονα επέκτειναν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την ενοικίαση εργαζομένων, τους εργολάβους που βγάζουν κέρδη με τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων.

Ο νόμος-έκτρωμα Χατζηδάκη και ο νόμος Αχτσιόγλου που του έστρωσε τον δρόμο ήρθαν για να νομιμοποιήσουν αυτή την εργασιακή ζούγκλα που ο εργαζόμενος δεν θα ξέρει αν θα γυρίσει σπίτι του το βράδυ.

Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών

Δεν θα επιτρέψουμε να τζογάρεται η ζωή μας, των συναδέλφων μας, των δικών μας ανθρώπων για τα κέρδη των εργολάβων.

Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας!

Απαιτούμε ΤΩΡΑ μέτρα προστασίας της υγείας, της ασφάλειας, της ίδιας μας της ζωής στους χώρους δουλειάς.

Να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι που μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους, νόμοι που για τα κέρδη των αφεντικών δεν μετράνε οι ζωές των εργατών.

Απαιτούμε ΜΜΜ δημόσια και ασφαλή, με μαζικές προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού, άμεση συντήρηση δικτύου και ανανέωση στόλου.

Κατάργηση των εργολαβιών».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 805262Συνολικές αναγνώσεις:
  • 183Αναγνώσεις σήμερα:
  • 373191Συνολικοί επισκέπτες:
  • 58Επισκέπτες σήμερα:
  • 2Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ