Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ   Νοέμβρης 2021

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Η επιβολή προστίμων σε πάνω από 300 συναδέλφους ήταν μαχαιριά για τους εργαζόμενους και η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι για πολλούς συναδέλφους που βλέπουν για άλλη μια φορά την πλειοψηφία του Συνδικάτου να μην μπορεί (ή και να μην θέλει) να δώσει απάντηση στις μεθοδεύσεις της διοίκησης του ΟΑΣΘ.
Οι συνάδελφοι θα ήθελαν το Συνδικάτο να αντιδράσει δυναμικά όμως αντί για αυτό το Δ.Σ. κατέφυγε στη γνωστή τακτική της μετατροπής του Συνδικάτου σε γραφείο ενστάσεων και δικαστικών αγωγών.

Δεν μας εκπλήσσει η τακτική της πλειοψηφίας.
• Ήταν αυτή που έβαλε διαχρονικά πλάτες για να χάσουμε σε κάποιες περιπτώσεις πάνω κι από -40% των αποδοχών μας, τα ρεπό μας, τις μη μισθολογικές παροχές και πολλά άλλα.
• Άφησε να εκπνεύσει η ΣΣΕ που έληγε 31-12-2019 χωρίς να κάνει ούτε μια Γ. Συνέλευση
• Δεν έβγαλε «κιχ» όταν ξεπουλιόταν οι γραμμές στα ΚΤΕΛ
• Δώρισε στον ΟΑΣΘ με την απόφαση στο Βελλίδειο 12 εκ. ευρώ από τα λεφτά των εργαζομένων.
• Μοίρασε σε δάνεια πάνω από 2 εκ. ευρώ από τα Ταμεία «δανεικά και αγύριστα» για να εξαγοράζει ψήφους.
• Κατέστρεψε το Συνταξιοδοτικό Λογαριασμό και οι συνάδελφοι που βγαίνουν στη σύνταξη φεύγουν με σκυμμένο το κεφάλι ενώ ορισμένοι από αγανάκτηση κινούνται δικαστικά ενάντια στο συνδικάτο. Αυτό αποτελεί κατάντια για όσους το εκπροσωπούν.
• Δεν αντιδράει στα συνεχή χτυπήματα που δέχονται οι εργαζόμενοι και έχει μετατρέψει το Συνδικάτο σε σάκο του μποξ της διοίκησης του ΟΑΣΘ.
• Κρύβεται πίσω από τη «νομιμότητα» που διαμόρφωσαν οι αντιδραστικές κυβερνήσεις και δηλώνει ότι δεν μπορεί να κάνει απεργία ενώ χιλιάδες συνάδελφοι σε άλλους χώρους πάνε κόντρα στο νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη και απεργούν κερδίζοντας μάχες.

Η πλειοψηφία βρήκε τον ένοχο που ευθύνεται για όλα αυτά και αυτή είναι η ΔΑΣ ΟΑΣΘ !!
Ο χώρος της ανακοίνωσης μας είναι πολύτιμος και δεν θα τον σπαταλήσουμε για να ασχοληθούμε με τη σαπίλα και τη βρώμα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, άλλωστε τους ξέρετε πολύ καλά πλέον και δεν μπορούν να σας ξεγελάσουν όπως ίσως πριν από χρόνια….
Αυτό που θέλουμε να σας πούμε είναι ότι σε αυτές τις εκλογές το Συνδικάτο μας πρέπει να αλλάξει σελίδα και αυτό είναι η μόνη μας ελπίδα για να έχουμε προοπτική. Δεν μπορούμε να πάμε άλλο έτσι. Η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΟΑΣΘ δημιούργησαν ένα άκρως τοξικό εργασιακό περιβάλλον για να μας ξεφορτωθεί μέσω μετατάξεων. ΔΕΝ θα του κάνουμε τη χάρη !
Έχουμε πίστη και εμπιστοσύνη ότι με τους αγώνες μπορούμε να κερδίσουμε πολλά όπως έδειξαν οι κινητοποιήσεις σε e food, COSCO, Σωματείο Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης κλπ.

Η ΔΑΣ σας καλεί όλους να γίνεται συμπαραστάτες της προσπάθειας μας για:
-Κατάργηση των παράτυπων προστίμων που επιβλήθηκαν μεθοδευμένα από τον ΟΑΣΘ
-Συλλογική Σύμβαση ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ
-Έλεγχος στα Ταμεία του Συνδικάτου
-Επιστροφή των κλεμμένων χρημάτων των εργαζομένων από το ΟΑΣΘ (3,5 εκ. ευρώ)
-Μέτωπο ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου, στην απαγόρευση της απεργίας, στις απολύσεις αγωνιστών συνδικαλιστών
(νόμος-έκτρωμα Χατζηδάκη)

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός