ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ: Με 24ωρη απεργία σήμερα και νέα στάση εργασίας την Παρασκευή απαιτούν μέτρα προστασίας (VIDEO – ΦΩΤΟ)



Να ληφθούν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων, να καταργηθούν οι εργολαβίες, να ενισχυθούν οι συγκοινωνίες με προσωπικό και μέσα, να διαλευκανθούν τα αίτια του δυστυχήματος στον ΗΣΑΠ απαιτούν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ, Μετρό και τραμ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία την Πέμπτη, ενώ αποφάσισαν τρίωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή 19 Νοέμβρη, μέρα κηδείας του συναδέλφου τους, από τις 11 π.μ. ως τις 2 μ.μ.

Την Πέμπτη το πρωί στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της ΣΤΑΣΥ ΑΕ («Σταθερές Συγκοινωνίες»).

Σε δήλωσή του ο Σπύρος Ρεβύθης, εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ της εταιρείας και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), κατήγγειλε ότι το ίδιο μηχάνημα, το οποίο παρουσίασε πρόβλημα στα φρένα με αποτέλεσμα τον θάνατο του ενός εργάτη και τον τραυματισμό ακόμα δύο, είχε παρουσιάσει πάλι βλάβη (εκτροχιασμός) στις 22 Αυγούστου, στη γραμμή 1, στο ύψος της Βικτώριας.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους τα σωματεία εργαζομένων στη Σταθερή Τροχιά τονίζουν ότι «η μεθοδευμένη υποβάθμιση των Μέσων Σταθερής Τροχιάς, με στόχο την ιδιωτικοποίηση και την παράδοση της συντήρησης του δικτύου σε ιδιώτες, οδηγεί σε ανθρωποθυσίες και σε δυσβάσταχτο ανθρώπινο κόστος». Απαιτούν να διαλευκανθούν «τα αίτια του δυστυχήματος και κυρίως να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην υπάρξει κανένα παρόμοιο ατύχημα στο μέλλον.

Ταυτόχρονα, ζητάμε να δοθούν απαντήσεις από τη διοίκηση της εταιρείας στα κρίσιμα ερωτήματα που έχουμε θέσει για το αν είχε ελεγχθεί και από ποιον φορέα το μηχάνημα λείανσης των γραμμών, το οποίο έγινε αιτία πρόκλησης του δυστυχήματος, αν είχε γίνει κανονικά η συντήρησή του και από ποιον ελέγχθηκε κ.λπ.

Κυρίως όμως διεκδικούμε να ενισχυθεί με προσωπικό και μέσα το εργατοτεχνικό προσωπικό της ΣΤΑΣΥ, ώστε να σταματήσουν οι αναθέσεις εργασιών συντήρησης σε εργολάβους».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός