Διεκδίκησαν ουσιαστικά μέτρα προστασίας ενάντια στα πρωτόκολλα «υπερμετάδοσης»



Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των μορφωτικών δικαιωμάτων απαίτησαν γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και φοιτητές, με τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης έξω από το υπουργείο Υγείας.

Στην κινητοποίηση καλούσαν ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ της Αττικής, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, διεκδικώντας μεταξύ άλλων: Αραίωση των μαθητών στις τάξεις, ανάκληση των συγχωνεύσεων, πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού (καθαριότητας, νοσηλευτών κ.ά.), μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, δωρεάν ειδικές μάσκες, καμπάνια εμβολιασμού επιστημονικά τεκμηριωμένη, μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες, κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής κ.ά.

Αντίστοιχο κάλεσμα απηύθυναν και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, Νομικής και Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής, Νέων Φοιτητικών Εστιών ΕΜΠ, ΣΕΤ και ΣΕΤΠ του ΠΑΔΑ και ο Σύλλογος Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ, διεκδικώντας μέτρα προστασίας για τις σχολές και ειδική μέριμνα για την εξεταστική που ξεκινά το επόμενο διάστημα.

Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι των Σωματείων και των οργανώσεων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, μεταξύ των οποίων η Στέλλα Βαλαβάνη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, ο Παυσανίας Τσούλας, μέλος του ΔΣ της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, η Νατάσα Μιχαήλ, πρόεδρος του ΣΕΠΕ «Δ. Γληνός», μαθητές από το 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ν.Φιλαδέλφειας, από τα Εσπερινά Αγίων Αναργύρων και Αιγάλεω. Στις ομιλίες τους ανέδειξαν ότι το «παραμύθι» της κυβέρνησης πως «όλα βαίνουν καλώς», καταρρίφθηκε από την πρώτη κιόλας μέρα της επαναλειτουργίας των σχολείων, με τα πάνω από 25.000 κρούσματα που εντοπίστηκαν μέχρι σήμερα, με τις ελλείψεις που παρατηρήθηκαν σε self test, με τους μαθητές που φοβήθηκαν να πάνε στο σχολείο κ.ο.κ.

Οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συνέντευξη Τύπου που διοργανώνουν εργατικά σωματεία της Αττικής την Πέμπτη 13 Γενάρη στις 5 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας, αλλά και στη συγκέντρωση στην οποία καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας στο υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 14 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός