ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΤΕΛ ΖΑΚΥΝΘΟΥ!



ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΤΕΛ!

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ 2 ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ
ΚΑΙ ΤΩΝ 6 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΤΕΛ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του ΚΤΕΛ Ν. Ζακύνθου ΑΕ η οποία προχώρησε σε μια νέα προκλητική επίθεση απέναντι στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους απολύοντας παράνομα και καταχρηστικά δυο συνδικαλιστές, επειδή διεκδικούσαν να παρθούν πίσω οι απαράδεκτες απολύσεις των 6 συναδέλφων τους που είχε προχωρήσει η Διοίκηση της ΚΤΕΛ Α.Ε. εν μέσω πανδημίας.

Απαιτούμε τώρα η Διοίκηση του ΚΤΕΛ να πάρει πίσω τις καταχρηστικές απολύσεις των δύο συνδικαλιστών, και των 6 εργαζομένων οδηγών.

Οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν έχουν πάνω από 15 χρόνια υπηρεσίας, είναι έμπειροι οδηγοί.

Η ΚΤΕΛ ΑΕ με πρόσχημα την πανδημία εκμεταλλεύτηκε όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις έως σήμερα. όπως το ΄΄ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ΄΄, την εκ περιτροπής εργασία, είχε βάλει σε αναστολή το σύνολο σχεδόν των εργαζόμενων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τη δέσμευση ότι θα επιστρέψουν μετά το πέρας της αναστολής στην εργασία τους.

Οι κρατικοί μηχανισμοί κάνουν συνεχώς ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ απέναντι στα ΚΤΕΛ ακόμα και σε επώνυμες καταγγελίες για το αίσχος με το πάστωμα των παιδιών στα σχολικά δρομολόγια και με τα αστικά, που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες γεμίζουν ασφυκτικά.

Καλούμε τα σωματεία μέλη της ΟΣΜΕ και τους εργαζόμενους στο κλάδο των μεταφορών άμεσα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, και την στήριξη τους, να παλέψουμε μαζί, και να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ :

• Άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων, διασφάλιση μόνιμης και σταθερής δουλειάς με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλο το προσωπικό του ΚΤΕΛ.
• Όχι στην ποινικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων για το δικαίωμα στη δουλειά.

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ-Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ και ΝΗΣΩΝ
• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ

ΤΟ MAIL για τα μηνύματα αλληλεγγύης: somateioodigon@gmail.com

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός