Στα μπλόκα με τα τρακτέρ βιοπαλαιστές αγρότες δίνουν αγώνα για να επιβιώσουν.



Διεκδικούν μείωση του κόστους παραγωγής, κατώτερες εγγυημένες τιμές, αποζημιώσεις 100%

Με τα τρακτέρ στα μπλόκα, στη Θεσσαλία και σε άλλες περιοχές, οι βιοπαλαιστές αγρότες δίνουν αγώνα για να επιβιώσουν. Η ακρίβεια σε ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα και εφόδια, αλλά και οι χαμηλές τιμές που πωλούν τα προϊόντα τους τους έβγαλαν στους δρόμους.

Διεκδικούν:

– Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

– Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

– Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός