«Ούτε βήμα πίσω από τα δικαιώματα μας – Κάτω τα χέρια από την απεργία»



Με αποφασιστικότητα απαντούν οι απεργοί της COSCO, στο όργιο τρομοκρατίας και καταστολής που έχουν εξαπολύσει η εργοδοσία και η κυβέρνηση, στο λιμάνι του Πειραιά.

«Ούτε βήμα πίσω από το δικαίωμα στην απεργία και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας», το μήνυμα που στέλνουν, ενώ η απεργία είναι άκρως επιτυχημένη.

Η απεργία, έχει καλυφθεί από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, καθώς την περασμένη Πέμπτη, τα δικαστήρια του Πειραιά, με τις γνωστές συνοπτικές διαδικασίες, έκαναν δεκτή τη σχετική αίτηση της εργοδοσίας και αποφάσισαν 5 μέρες πριν την έναρξη της απεργίας ότι αυτή είναι παράνομη!

Από τις 3 τα ξημερώματα, στο λιμάνι του Πειραιά, τα ΜΑΤ, δυνάμεις του λιμενικού και άλλες κατασταλτικές μονάδες έχουν ζώσει το χώρο.

Οι απεργοί καλούν όλους του εργαζόμενους της Cosco, από όλες τις βάρδιες, και συνολικά όλους τους εργαζόμενους να κατέβουν στο λιμάνι για να βρεθούν στο πλευρό τους. Ήδη, πολλοί εργαζόμενοι από άλλους κλάδους βρίσκονται στο λιμάνι, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Διεκδικούν: Υπογραφή ΣΣΕ που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, εφαρμογή του νόμου για τα ΒΑΕ, επαναπρόσληψη όλων των συμβασιούχων που δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός