Υπεύθυνοι για τα ναυτικά εγκλήματα είναι οι εφοπλιστές που δεν λαμβάνουν μέτρα προστασίας



«Για άλλη μια φορά επαναλαμβάνεται ένα ναυτικό έγκλημα», με θύματα οδηγούς και επιβάτες, υπογραμμίζει το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής – Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού για τη φωτιά στο «Euroferry Olympia».

«Για άλλη μια φορά επιχειρείται με προκλητικό τρόπο από τα ΜΜΕ, την κυβέρνηση και εφοπλιστικούς ομίλους να αποθεωθεί η ατομική ευθύνη στα θύματα αυτού του νέου εγκλήματος, να αποδοθεί η ευθύνη στους άμοιρους συναδέλφους που εργάζονται στη διεθνή μεταφορά», σημειώνει το σωματείο και προσθέτει: «Δεν είναι το πρώτο εφοπλιστικό έγκλημα. Είναι συνέχεια του αντίστοιχου εγκλήματος στο πλοίο «Norman Atlantic» το 2014 και εύλογα προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα».

Το Σωματείο καταγγέλλει ότι «οι εφοπλιστικοί όμιλοι που διαχειρίζονται τα πλοία στην Αδριατική χρόνια τώρα μειώνουν τις οργανικές συνθέσεις που δημιουργούν τεράστιους κινδύνους για τους επιβάτες των πλοίων, αλλά και για τους ίδιους τους ναυτεργάτες», ενώ «σαπάκια ταξιδεύουν στις θάλασσες, με κανένα μέτρο υγιεινής και ασφάλειας», και «την ίδια στιγμή ακριβοπληρώνουμε τα εισιτήρια, ακριβοπληρώνουμε τα καύσιμα, ακριβοπληρώνουμε με την ίδια μας τη ζωή».

«Συνάδελφοι, ακόμη περισσότερο επιβεβαιώνεται ότι μόνη απάντηση είναι η συσπείρωση γύρω από το Σωματείο μας για μάχη που αφορά τις ίδιες τις ζωές μας», επισημαίνει, καλώντας στο συλλαλητήριο των Σωματείων το Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός