Να παρθούν μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια.



9-3-2022

Συνάδελφοι -σες, οι παρακάτω εικόνες είναι από την «αίθουσα αναμονής» και την τουαλέτα στην Κηπούπολη, στο τέρμα των λεωφορειακών γραμμών Α13-700-719 που αποτυπώνεται η πλήρης απαξίωση και οι τριτοκοσμικές συνθήκες που αντιμετωπίζει καθημερινά ο συνάδελφος πηγαίνοντας για το μεροκάματο.

Αυτή η κατάσταση επικρατεί εδώ και αρκετό καιρό και είναι απαράδεκτο ειδικά σε συνθήκες πανδημίας να μην μπορούν οι συνάδελφοι να χρησιμοποιήσουν ένα μέρος με στοιχειώδη υγιεινή. Ούτε καν σαπούνι δεν υπάρχει στην τουαλέτα αν οι ίδιοι οι οδηγοί δεν φροντίσουν να αγοράσουν, προσπαθώντας έτσι να προστατεύσουν την υγεία τους. Όμως δεν μπορεί και αυτό , ένα τόσο απλό ζήτημα και υποχρέωση της εταιρείας να λυθεί μέσω της ατομικής ευθύνης!

Απαιτούμαι εδώ και τώρα η διοίκηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την λειτουργία του χώρου. Συγκεκριμένα να γίνεται καθημερινός καθαρισμός και απολύμανση. Να υπάρχει φωτισμός. Να λειτουργεί το κλιματιστικό χειμώνα- καλοκαίρι παρέχοντας ψύξη- θέρμανση αντίστοιχα. Να αλλάζονται τα φίλτρα στην ώρα τους και να λειτουργεί ο ψύκτης.

Είναι προκλητικό να μας περνάνε για ιθαγενείς που θα ξεγελάσουν με καθρεφτάκια, αν νομίζουν πως θα συμβιβαστούμε με ένα ξεβούλωμα του νεροχύτη….

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός