ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ 11:00 π.μ.
ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΓΙΑ την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ
της ΥΓΕΙΑΣ μας,
ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΡΑ της ΧΩΡΑΣ από τον ΠΟΛΕΜΟ των γερακιών ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το σύνθημα “ Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν , με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν” επιβεβαιώνεται με τον πλέον τραγικό τρόπο ξανά σήμερα με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπως προηγουμένως με την εισβολή του ΝΑΤΟ, ΗΠΑ,ΕΕ στην Συρία, τη Λιβύη, το Αφγανιστάν, τη Γιουγκοσλαβία και αλλού. Στη θέση των Ουκρανών μπορεί να είναι το δικό μας παιδί, η δική μας οικογένεια, θύμα των πολέμων για τα συμφέροντα των αμερικανικών, ευρωπαϊκών, ρωσικών, κινεζικών μονοπωλίων.

Πραγματικά θύματα είναι οι λαοί της χώρας είτε σε καιρό πολέμου είτε σε καιρό της δικής τους ειρήνης που όμως έχει θύματα καθημερινά εργάτες που πάνε για το μεροκάματα, σακατεμένα κορμιά, θύματα της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας με χιλιάδες νεκρούς στη χώρα μας.
Εμείς που τόσα χρόνια πληρώναμε τη κρίση τους, τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε τα «σπασμένα» και τις επιπτώσεις αυτού του πολέμου.
Αλήθεια πόσο εύκολα διασφαλίζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις 4 δισ. ευρώ για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς όταν δεν υπάρχουν χρήματα από το κρατικό προϋπολογισμό για την Υγεία των οικογενειών μας, για τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των ζωών μας.
Αλήθεια τη στιγμή που δαπανούνται τεράστια ποσά σε αυτήν εμπλοκή της χώρας με μπούνια στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, γιατί δεν καταργούνται οι φόροι στα καύσιμα και στην ενέργεια. Αυτή είναι «απελευθέρωση» της Ενέργειας, αυτή είναι η «Πράσινη Ενέργεια» που το μόνο που κάνει είναι να «κοκκινίζει» τις ζωές μας.
Συνάδελφοι,
Η μαζική συμμετοχή των σωματείων και των μαζικών φορέων στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 26 Φλεβάρη, αποτελεί οδηγό για την πανελλαδική, πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη.
Απεργούμε γιατί δεν δεχόμαστε να πληρώνουμε τις μεγάλες ανατιμήσεις στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τη βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, το ψωμί, σε όλα τα προϊόντα για να συνεχίσουν να αυξάνουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Απεργούμε γιατί δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, με μισθούς που δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τις βασικές μας ανάγκες, να δουλεύουμε με ΣΣΕ που δεν καλύπτει πλέον τα έξοδα των οικογενειών μας.
Απεργούμε γιατί δεν δεχόμαστε να σκοτώνονται συνάδελφοι εν ώρα δουλειάς όπως έγινε με τους δικούς μας ανθρώπους στον ΗΣΑΠ.
Απεργούμε για τα καθημερινά «μικρά ατυχήματα», για να μη θρηνήσουμε άλλους δικούς μας ανθρώπους γιατί η κυβέρνηση ιεραρχεί το κόστος – όφελος, δηλαδή η δική μας ασφάλεια, η ασφάλεια χιλιάδων επιβατών που καθημερινά μεταφέρουμε να εξαρτάται από τα «πόσα ευρώ θέλει να γλυτώσει η κυβέρνηση».
Απεργούμε γιατί συνάδελφοι, εμείς που κάθε μέρα κινούμαι χιλιάδες επιβάτες, δεν μπορούμε πλέον να γεμίσουμε τα δικά μας ρεζερβουάρ, πλέον όπως λέει η κυβέρνηση « είναι πολυτέλεια» να έχεις το δικό σου αυτ/το.
Συνάδελφοι, όλοι να δώσουμε τη δική μας απάντηση με ένταση της πάλης για αυξήσεις στους μισθούς, για την υπογραφή Συλλογικής Συμβάσης Εργασίας, να μην αρκεστούμε στα ψίχουλα που μας πετάνε κυβέρνηση και εργοδοσία.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στο κύμα ακρίβειας που σαρώνει τα σπίτια μας. Ένα κύμα ακρίβειας που έρχεται να τσακίσει τους εδώ και χρόνια καθηλωμένους μισθούς. Τα μέτρα της κυβέρνησης που ανακοινώθηκαν σε καμία περίπτωση δεν ανακουφίζουν τα σπίτια μας, αντίθετα υιοθετούνται για να μη θιχτούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Φτάνει πια!

Βάζουμε μπροστά τα δικά μας συμφέροντα και διεκδικούμε: φτηνό πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα, μείωση των τιμών και κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
Όλα τα αντεργατικά μέτρα που προωθήθηκαν και υλοποιούνται εδώ και μια δεκαετία, σε συνδυασμό με την αύξηση των φορολογικών συντελεστών, των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ, μείωσαν ακόμη περισσότερο το εισόδημα μας, πλέον αδυνατούμε να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες.
Όλοι αντιλαϊκοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια απ’ όλες τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, έχουν διαμορφώσει ένα μεγάλο οπλοστάσιο που αξιοποιούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, για να ξεζουμίζουν τη ζωή μας, με συνεχή μείωση μισθών και δικαιωμάτων.
Η δύναμη μας βρίσκεται στην οργάνωση μας. Δεν περιμένουμε σωτήρες, κυβερνητικούς μεσσίες που δήθεν θα προστατεύσουν τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Δεν αποδεχόμαστε καμία θυσία για τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου. Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα, στο δρόμο της διεκδίκησης και της ανατροπής.
Σ΄ αυτόν τον αγώνα έχουμε να αντιπαλέψουμε τον εργοδοτικό συνδικαλισμό στη ΓΣΕΕ και στο ΔΣ της ΕΝΩΣΗΣ που για άλλη μια φορά αποδεικνύει το ρόλο που έχει αναλάβει να είναι το στήριγμα της κυβέρνησης. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και η παράταξη της ΔΑΚΕ στο ΔΣ της Ένωσης ακόμη και σήμερα, σε αυτές τις συνθήκες που καθημερινά σκοτώνονται μικρά παιδιά στην Ουκρανία, θύματα των αντίθετων συμφερόντων ΗΠΑ-Ρωσίας, που σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ μας βάζει με τα «μπούνια» σε αυτό το πόλεμο, είναι γνήσιος στυλοβάτης της εργοδοσίας κωφεύει επιδεικτικά, επιβεβαιώνει ότι είναι στην απέναντι πλευρά, ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να σταθούμε απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ρωσίας ενάντια στην Ουκρανία.
• Να ενώσουμε τις φωνές μας για την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο της Ουκρανίας.
• Να κλείσουν όλες οι Νατοϊκές βάσεις που κάνουν τη χώρα στόχο αντιποίνων.
• Καμία αποστολή στρατιωτικών ή εξοπλισμού στο εξωτερικό.
• Να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές αποστολές.
• Φωνάζουμε δυνατά την αλληλεγγύη μας στην πάλη των λαών.

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ

Διεκδικούμε:
▪ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις εδώ και τώρα
▪ Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης,
την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών, του 13ου και 14ου μισθού
▪ Μείωση του εργάσιμου χρόνου, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο.
▪ Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
▪ Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά
και λαϊκά νοικοκυριά.
▪ Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση
των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
▪ Μέτρα προστασίας, της υγείας και της ασφάλειας.
Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη
του ιδιωτικού τομέα της υγείας

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός