Η Δ.Α.Σ. – Ο.Α.Σ.Α. χαιρετίζει αγωνιστικά τους απεργούς



9-4-2022

Η Δ.Α.Σ. – Ο.Α.Σ.Α. χαιρετίζει αγωνιστικά τους εργαζόμενους στη ΣΤΑ.ΣΥ. που πήραν μέρος καθολικά στην πανεργατική απεργία στις 6 του Απρίλη και ειδικά τους 800 περίπου εργαζόμενους στα λεωφορεία της Ο.ΣΥ. που περήφανα συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία προσπερνώντας τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες στα Δ.Σ. του συνδικάτου εργαζομένων Ο.Α.Σ.Α. και σωματείου τεχνιτών Ο.ΣΥ. οι οποίες είχαν κηρύξει στάσεις εργασίας.

Οι εκατοντάδες συνάδελφοί μας, αψήφησαν τους εργοδοτικούς εκβιασμούς και έδωσαν ηχηρό, αγωνιστικό μήνυμα σε αυτούς που συστηματικά προσπαθούν να υπονομεύσουν και να εκφυλίσουν τους εργατικούς αγώνες.

Η Δ.Α.Σ.- Ο.Α.Σ.Α. απευθύνει ιδιαίτερα θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στους συναδέλφους μας στον ΗΛΠΑΠ που δεν τρομοκρατήθηκαν από τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και της εργοδοσίας που τους έσυρε στα δικαστήρια, ούτε από την απόφαση της δικαιοσύνης που «έβγαλε» για μια ακόμα φορά παράνομη την απεργία.

Οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ με αποφασιστικότητα πήραν μέρος ΚΑΘΟΛΙΚΑ στην 24ωρη απεργία στις 6 Απρίλη αποδεικνύοντας ότι όταν οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι και ενωμένοι σαν γροθιά, αγωνιζόμενοι για το δίκιο τους, τότε δεν μπορεί κανένας μηχανισμός της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων να τους νικήσει.

Ταυτόχρονα , η αλληλεγγύη που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ, από δεκάδες σωματεία που εκπροσωπούν χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα, έδωσε κουράγιο και δύναμη στους συναδέλφους μας να αντέξουν στην πίεση που δέχθηκαν.

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες βροντοφώναξαν την εναντίωσή τους στην ακρίβεια που κατατρώει το μισθό τους και τους φτωχοποιεί.

Με την αποφασιστική, μαζική συμμετοχή τους στην απεργία απαίτησαν Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Έδειξαν, με αυτόν τον τρόπο , ότι η απεργία στις 6 του Απρίλη, αποτελεί ήδη, τη νέα αφετηρία των κρίσιμων αγώνων που ακολουθούν.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός