Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά – Άμεση κλιμάκωση των αγώνων την Κυριακή της Πρωτομαγιάς



Τους δεκάδες χιλιάδες απεργούς σε όλη την Ελλάδα, τους χιλιάδες εργαζόμενους που συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις χαιρετίζει το ΠΑΜΕ. Καλεί από αύριο κιόλας τα ΔΣ των συνδικάτων, να συνεδριάσουν και να οργανώσουν το επόμενο βήμα, με άμεση κλιμάκωση των αγώνων, την Πρωτομαγιά.

«Το μήνυμα του διεκδικητικού αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας με μέτρα που θα ανακουφίζουν την εργατική – λαϊκή οικογένεια και η εναντίωση απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο πρέπει να κυριαρχήσουν στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων, την Κυριακή της Πρωτομαγιάς, στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα και σε κάθε πόλη της χώρας», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Η σημερινή απεργία είναι έμπρακτη απάντηση στην κυβέρνηση και στη μεγαλοεργοδοσία, που όλοι μαζί τρομοκρατούν και εκβιάζουν τους εργαζόμενους, ότι τώρα δεν είναι ώρα για διεκδικήσεις, δεν είναι ώρα για αυξήσεις και για αγώνες που θα αναχαιτίσουν το κύμα ακρίβειας που εξανεμίζει το εισόδημά τους.

Δίνουμε το χέρι ειδικά σε όσους αντιμετώπισαν αυτές τις μέρες στα ίσια την εργοδοτική βία και τις απειλές, όσους προσπέρασαν αγωνιστικά την προσπάθεια της εργοδοσίας να δημιουργήσει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς με βάση τον νόμο – έκτρωμα Χατζηδάκη. Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι έσπασαν ξανά τα μούτρα τους. Οι διατάξεις παρεμπόδισης στο απεργιακό δικαίωμα έμειναν πάλι στα χαρτιά. Πετάχτηκαν ξανά από τους εργαζόμενους στα σκουπίδια.

Σήμερα οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν μαχητικά ενάντια στο κύμα ακρίβειας, για αυξήσεις στους μισθούς και στις κοινωνικές παροχές, ενάντια στην εμπλοκή της χώρα μας στις πολεμικές ενέργειες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους που αρνούνται να υπηρετήσουν τους σκοπούς των ΝΑΤΟικών μακελάρηδων, μεταφέροντας πολεμικό υλικό έξω από τα σύνορα της χώρας όπως έγινε από εργαζόμενους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά! Να ασκηθεί ακόμα μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση και στην εργοδοσία. Καλούμε από αύριο κιόλας τα ΔΣ των συνδικάτων, να συνεδριάσουν και να οργανώσουν το επόμενο βήμα, με άμεση κλιμάκωση των αγώνων μας, την Πρωτομαγιά.

Το μήνυμα του διεκδικητικού αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας με μέτρα που θα ανακουφίζουν την εργατική – λαϊκή οικογένεια και η εναντίωση απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο πρέπει να κυριαρχήσουν στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων, την Κυριακή της Πρωτομαγιάς, στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα και σε κάθε πόλη της χώρας».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός