Χαιρετίζουμε, και στεκόμαστε αλληλέγγυοι με, τους χιλιάδες εργαζόμενους σε λεωφορεία και τρόλεϊ που συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 29 Ιουνίου.



30-6-2022

Χαιρετίζουμε, και στεκόμαστε αλληλέγγυοι με, τους χιλιάδες εργαζόμενους σε λεωφορεία και τρόλεϊ που συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 29 Ιουνίου.

Με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία αλλά και στη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΑ τσαλάκωσαν τους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης για τις απεργίες και απαίτησαν όχι μόνο να μην επεκταθεί η ανάθεση συγκοινωνιακού έργου στους επιχειρηματικούς ομίλους των μεταφορών και μάλιστα με επιπλέον χρηματοδότηση και επιπλέον παραχώρηση συγκοινωνιακών γραμμών αλλά να πεταχτούν έξω, εδώ και τώρα, οι ιδιώτες από το δίκτυο των αστικών συγκοινωνιών.

Απαίτησαν ενίσχυση του δημοσίου χαρακτήρα των συγκοινωνιών με επισκευή του υπάρχοντος και αγορά νέου στόλου οχημάτων, με προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες μετακίνησης του λαού της Αττικής και βέβαια απαίτησαν το κρατικό χρήμα με το οποίο σκοπεύει η κυβέρνηση να ταΐσει τους ιδιώτες παρόχους συγκοινωνιακού έργου, να δοθεί σε ουσιαστικές αυξήσεις μισθών των εργαζομένων ώστε να αντιμετωπίσουν την τεράστια ακρίβεια που κατατρώει τον πενιχρό μισθό τους.

Τώρα είναι η ώρα του κοινού βηματισμού γιατί τα προβλήματα, οι ανάγκες και τα συμφέροντά μας είναι κοινά.

Άμεσα να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων για την οργάνωση κινητοποιήσεων ενάντια στην παραχώρηση συγκοινωνιακού έργου σε ιδιώτες, για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και μετακίνησης, για υπογραφή ΣΣΕ με πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις, για μείωση της τιμής του εισιτηρίου.

Κοινά προβλήματα – Κοινοί αγώνες
Όπλο μας η αλληλεγγύη
Στην Οργάνωση η Δύναμη
Στον Αγώνα η Ελπίδα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός