ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ. ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ



30-6-2022

Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή όλου του κλάδου στην απεργία. Η δική μας
απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης χρειάζεται κλιμάκωση και συσπείρωση με
αιτήματα που απαντάνε στις δικές μας ανάγκες, τόσο για εμάς που καθημερινά
μεταφέρουμε χιλιάδες λαού, όσο και των επιβατών που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με μας.

Συνάδελφοι,
η κυβέρνηση σαν τον «κλέφτη» έφερε τροπολογία για να ιδιωτικοποιήσει επιπλέον τμήμα των αστικών συγκοινωνιών.

Γνωστή πρακτική των κυβερνήσεων όλων των αποχρώσεων να φέρνουν
τροπολογίες που τσακίζουν τα δικά μας δικαιώματα και κατακτήσεις, να είναι πότε κρυμμένες μέσα στα νομοσχέδια για τα υδατοδρόμια (ΣΥΡΙΖΑ), πότε με προσθήκες σε σχέδιο νόμου του ΥΠ. Οικονομικών (Ν.Δ), όπως λέει ο λαός, ο «λύκος την τρίχα αλλάζει…»

Όλες οι κυβερνήσεις με συνέπεια συνεχίζουν η μια το έργο της προηγούμενης, ιδιωτικοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες τμηματικά και τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης τα ζουν οι επιβάτες και οι εργαζόμενοι καθημερινά στις συνθήκες μετακίνησης και στις συνθήκες εργασίας που μέρα με τη μέρα χειροτερεύουν.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους, όμως δεν ξεχνάμε ότι είναι αυτοί που άνοιξαν το δρόμο στο ξεπούλημα.

Πήραν ηχηρή απάντηση από τους ίδιους τους εργαζόμενους!!!

Συνάδελφοι,
απευθύνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό σε κάθε έναν απεργό ξεχωριστά.

Χαιρετίζουμε την καθολική συμμετοχή στην απεργία με αποτέλεσμα να μην κινηθεί τρόλεϊ, την συμμετοχή στη συγκέντρωση στον ΟΑΣΑ.

Χαιρετίζουμε την παρουσία των νέων παιδιών, των συναδέλφων μας που βρίσκονται σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.

Χαιρετίζουμε με περηφάνια όλους τους συναδέλφους απεργούς που δεν
υπέκυψαν στον εκβιασμό της εργοδοσίας η οποία με τη δικαστική απόφαση στο χέρι έβαλε «φωτιά» στα τηλέφωνα και καλούσε τους εργαζόμενους να σκύψουν το κεφάλι και να ανέβουν στο τιμόνι.

Η ντροπή, ντροπή δεν έχει!!!

Η αγωνία τους κι ο καημός τους να βγάλουν έστω ένα όχημα, τους οδήγησε να προσπαθούν να εξαγοράσουν τους οδηγούς, να ανέβουν στο τιμόνι για τρείς ώρες και να πληρωθούν ολόκληρο μεροκάματο. Εκεί έφτασε ξεφτίλα τους!!!

Συνάδελφοι με την αγωνιστική σας στάση για άλλη μια φορά, στείλατε το νόμο «Χατζηδακη» στα σκουπίδια μαζί με τις πρακτικές της εργοδοσίας, εκεί που είναι η θέση τους, στην απαξίωση και στη ξεφτίλα.

Τους απαντήσαμε με την στάση μας ότι είμαστε εδώ, δυναμώνουμε και θα αναμετρηθούμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Τα ελπιδοφόρα μηνύματα μας δίνουν αισιοδοξία, αποφασιστικότητα για τα δύσκολα που έχουμε μπροστά.

Η στάση μας στην απεργία να είναι το βήμα για να ενισχυθεί η συσπείρωση και η ενότητα σε αγωνιστική κατεύθυνση, να είναι βήμα να δυναμώσουμε το σωματείο μας μέσα από γενικές συνελεύσεις και Συλλογικές αποφάσεις, να είναι βήμα για την οργάνωση και την κλιμάκωση του αγώνα μας.

Είναι ώρα να υπερασπιστούμε το εισόδημα μας, τη δουλειά και τις οικογένειες μας.

Συνάδελφοι-ίσες, με την ίδια αποφασιστικότητα να κλιμακώσουμε τον αγώνα αν θέλουμε να βάλουμε φραγμό στην υλοποίηση του αντεργατικού σχεδιασμού και αυτής της κυβέρνησης αν θέλουμε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας.

Εδώ και τώρα το ΔΣ του σωματείου της ΕΝΩΣΗΣ, να ενισχύσει την αγωνιστική και αταλάντευτη στάση των εργαζομένων και να πράξει το ίδιο. Να ορίσει άμεσα Γενικές Συνελεύσεις, στις οποίες θα πάρουν αποφάσεις οι εργαζόμενοι για το πλαίσιο πάλης και τις μορφές κλιμάκωσης του αγώνα τους.

Ο δρόμος του αγώνα είναι ο μόνος που φέρνει αποτελέσματα.

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΔΑΣ ΗΛΠΑΠ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός