Η αντίδραση των εργαζομένων στην αναστολή των κινητοποιήσεων πρέπει να είναι η μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο για τη συγκοινωνία στη ΔΕΘ !!



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 11-7-2022

Ένα σκηνικό βγαλμένο «από τα παλιά» παίχτηκε στην πλάτη των συναδέλφων στο έκτακτο Δ.Σ. το Σάββατο 9/7 όπου εν χορό οι σύμβουλοι ΟΛΩΝ των παρατάξεων (ΕΝΟΤΗΤΑ-ΔΡΟΜΕΑΣ-ΟΔΕΟ-ΔΑΚΕ) πλην της ΔΑΣ τοποθετήθηκαν ΚΑΤΑ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Φάνηκε καθαρά ότι έπιασε το «τράβηγμα των αφτιών» από κυβέρνηση-υπουργείο κι ότι όταν πρόκειται για την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργοδοσίας όλοι αυτοί κάνουν στη μπάντα τις όποιες διαφορές τους και ενώνονται «εις σάρκαν μια» ενάντια στα συμφέροντα των συναδέλφων αθετώντας όσα έλεγαν και έγραφαν στις ανακοινώσεις τους μόλις λίγες μέρες πριν !
Η ΔΑΣ αποκάλυψε για ακόμα μια φορά ότι όσες κι αν είναι σε αριθμό οι παρατάξεις του Δ.Σ. δυο δρόμοι θα υπάρχουν πάντα στο εργατικό κίνημα, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του εργοδότη και οι ταξικές δυνάμεις που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Η ΔΑΣ πρότεινε να πραγματοποιηθεί Γ. Συνέλευση τη Δευτέρα στην προγραμματισμένη Στάση Εργασίας (10:00-16:00) και εκεί να παρθεί απόφαση από τους ίδιους τους συναδέλφους για το εάν θα συνεχιστούν ή όχι οι κινητοποιήσεις. Το προεδρείο και οι υπόλοιπες παρατάξεις το αρνήθηκαν !!
Μάλιστα ορισμένοι σύμβουλοι απαντώντας στην πρόταση της ΔΑΣ ανέφεραν τα απίθανα όπως :
«Θα μαζευόμαστε σαν την αρχαία Αθήνα στη βουλή και θα αποφασίζει ο όχλος το τι θα γίνει » ;;
( αυτά είπε ο Θεόδωρος Μεταξόπουλος πρόεδρος του Τ.Α.Σ.Ε.) και «..Οφείλω να κάνω μια υποχώρηση για αυτόν τον άνθρωπο γιατί μας στήριξε» !! (Ο γραμματέας του ΣΕΑΟΣΘ Γεωργιάδης Αλέξης για τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα -αυτόν που έφερε τα σαπάκια από τη Λειψία)
Σε όλους αυτούς υπενθυμίζουμε ότι ο «όχλος» είναι οι συνάδελφοι που τους ψήφισαν και τους ανέδειξαν στις θέσεις που βρίσκονται και ότι «οι Γερμανοί -όπως κι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης – δεν είναι φίλοι μας» ο οποίος ως μέλος του Δ.Σ. του ΟΑΣΘ όλο το προηγούμενο διάστημα που η διοίκηση εφάρμοζε το ένα αντεργατικό μέτρο μετά το άλλο ήταν εξαφανισμένος !

Συνάδελφοι-σσες, «το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο». Για ποια ΣΣΕ μας μιλάει το προεδρείο, αυτήν με τις μειώσεις μισθών που συμφώνησε και που ακόμα και αν υπογραφεί σήμερα θα λήξει σε 5 μήνες ;; Τώρα που έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής της πλειοψηφίας ξεκινάει η μάχη για τη ΣΣΕ η οποία πρέπει να χτιστεί σωστά και με βάση την εμπειρία ότι οι κυβερνήσεις και οι διοικήσεις καταλαβαίνουν ΜΟΝΟ από κινητοποιήσεις και όχι από λόγια.

Καλούμε όσους συναδέλφους αγανακτούν, οργίζονται και εξεγείρονται ενάντια σε τέτοιες κατάπτυστες αποφάσεις να συσπειρωθούν για τη δημιουργία μετώπου ενάντια σε όσους μας οδηγούν σε αυτόν τον κατήφορο. Το δίκιο είναι με το μέρος των πολλών που αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον της εργασίας τους και όχι με τις ξεπουλημένες ηγεσίες και παρατάξεις.
Η κλιμάκωση την περίοδο της έκθεσης με πανθεσσαλονίκειο συλλαλητήριο για τη συγκοινωνία πρέπει να είναι η απάντηση μας στην πρεμούρα της κυβέρνησης να «κλείσει» με χασούρα όπως δηλ. συμφέρει αυτήν και τη διοίκηση του ΟΑΣΘ τα ανοιχτά θέματα των εργαζομένων.
Καμία ανοχή, καμία συμμετοχή στο έγκλημα, διεκδικούμε : ΣΣΕ με ΑΥΞΗΣΗ τουλάχιστον στο ύψος του επίσημου πληθωρισμού (12%), κύκλωμα εργασίας με 119 ρεπό, άμεση καταβολή όλων των χρημάτων που κόπηκαν από τους εργαζόμενους για τα επιδόματα του «ανθυγιεινού» και «θέσης ευθύνης», επιστροφή των χρημάτων που παρακρατήθηκαν παράτυπα για τα rapid test, κατάργηση του αρθ.32 του ν. 4903 που αφορά τα ποσά (10%) των «αχρεωστήτος καταβληθέντων» από το 2016 !
Επαναφορά του ύψους της αποζημίωσης του ν.2112 (15.000) για όλους τους εργαζόμενους.
Επιστροφή της φιάλης του γάλακτος και όλων των χρημάτων που χρωστάει ο ΟΑΣΘ στους εργαζόμενους (12.000.000 ευρώ) όχι στην εκκαθάριση αλλά ΤΩΡΑ !!

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός