Μέσα από γενικές συνελεύσεις η συνέχιση και οργάνωση της πάλης…



Αθήνα 27/09/2022

Προς: Πρόεδρο- γραμματέα και τα μέλη του Δ/Σ του σωματείου τεχνικών και
εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ.

Συνάδελφοι, βρισκόμαστε λίγες ημέρες μετά την πραγματοποίηση της πετυχημένης 24ωρης απεργίας ενάντια στην ψήφιση ενός νομοσχεδίου καρμανιόλα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που βαθαίνει την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας και τσακίζει τα δικαιώματα μας. Ταυτόχρονα βρισκόμαστε σε διαπραγμάτευση για την υπογραφή ΕΣΣΕ , ενώ η γενικότερη κατάσταση στα λαϊκά νοικοκυριά που σε αυτά συμπεριλαμβανόμαστε και εμείς χειροτερεύει μέρα με την ημέρα με τις προβλέψεις να μιλούν για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα που έρχεται .

Θεωρούμε πως πρέπει να πάρουμε μέτρα για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις αρνητικές εξελίξεις εις βάρος των οικογενειών των δικών μας (όλων των μελών) καθώς και συνολικά της τάξης μας και να κάνουμε το χειμώνα βαρύ σε αυτούς που έχουν την κύρια ευθύνη.

Για αυτό προτείνουμε άμεση σύγκλιση του διοικητικού συμβουλίου με θέματα:
1) Οργάνωση της απεργίας που έχει αποφασίσει η ΓΣΕΕ στις 09/11/2022
2) Απόφαση για στάση εργασίας την Τετάρτη 12/10/2022 και συγκέντρωση στην κεντρική διοίκηση ως πίεση για την υπογραφή ΕΣΣΕ
3) Ορισμός γενικής συνέλευσης την ερχόμενη εβδομάδα για να ενημερωθούν οι συνάδελφοι για όλες τις εξελίξεις και να συμφωνήσουμε το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης της ΕΣΣΕ και το πλαίσιο πάλης όπως προτείνουμε παραπάνω με προοπτική κλιμάκωσης σύμφωνα πάντα με τις εξελίξεις.

ΓΙΑ ΤΗΝ Δ.Α.Σ.
ΒΑΡΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός