ΟΛΟΙ στον αγώνα! Όλοι στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Νοέμβρη! «Λαέ, μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι…»



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 4-11-2022

ΟΛΟΙ στον αγώνα! Όλοι στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Νοέμβρη!
«Λαέ, μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι…»

Συνάδελφοι-σσες, αρκετοί συνάδελφοι μας αναρωτιούνται :
                «Γιατί να απεργήσω τώρα που υπογράφηκε η ΣΣΕ» ;;

– Η ΑΠΕΡΓΙΑ είναι η απάντηση για την ακρίβεια στα είδη του σούπερ μάρκετ που δεν μπορούμε να αγοράσουμε ούτε τα βασικά.
Η κατάσταση με τις τιμές βασικών προϊόντων είναι ανεξέλεγκτη!
Τα τροφεία και οι δωροεπιταγές που θα πάρουμε με τη ΣΣΕ (και αυτό ΟΧΙ ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι) θα είναι μια προσωρινή βοήθεια αλλά το βασικό πρόβλημα της επιβίωσης των οικογενειών μας δεν θα λυθεί με τα κουπόνια.
Η ΣΣΕ εξαιρεί το 30% των εργαζομένων που δεν παίρνουν τίποτα καθώς τους διαχωρίζει σε οδηγούς και μη (π.χ. για τα τροφεία), σε εργαζόμενους σε κυλιόμενο κύκλωμα και εργαζόμενους σε σταθερή βάρδια «Δευτέρα-Παρασκευή» (για τις δωροεπιταγές για χρωστούμενα ρεπό) δημιουργώντας έτσι αντιπαλότητες μεταξύ των συναδέλφων.

– Η ΑΠΕΡΓΙΑ είναι η απάντηση για το ξεπούλημα ενός ακόμα «πακέτου» 7 λεωφορειακών γραμμών στα ΚΤΕΛ και την υποβάθμιση της συγκοινωνίας. Η συρρίκνωση του ΟΑΣΘ θα επιφέρει και άλλα εργασιακά χτυπήματα στους εργαζόμενους ενώ στο μέλλον θα ακριβύνει κατά πολύ το εισιτήριο για το λαό.

– Η ΑΠΕΡΓΙΑ είναι η απάντηση για να γίνουν προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού και όχι συμβασιούχων εργαζομένων δεύτερης ταχύτητας για να επισκευαστούν και να ενταχθούν στο στόλο τα παροπλισμένα λεωφορεία, να υπάρχουν ανταλλακτικά και αναλώσιμα.

– Η ΑΠΕΡΓΙΑ είναι η απάντηση για τους λογαριασμούς σε ηλεκτρική ενέργεια, καύσιμα και θέρμανση που έχουν εκτοξευτεί και δεν μπορούμε να πληρώσουμε.

-Η ΑΠΕΡΓΙΑ είναι η απάντηση για τη μάχη που δίνεται να μείνουν στα χαρτιά οι αντεργατικοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων και ειδικότερα ο νόμος Χατζηδάκη που έβγαζε τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΟΑΣΘ «παράνομες» για να περνάει η διοίκηση του Οργανισμού τις άθλιες μεθοδεύσεις της.
Μέχρι σήμερα αρκετά ταξικά σωματεία κατάφεραν σε πολλές περιπτώσεις να μην περάσουν οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, να ανακληθούν απολύσεις εργαζομένων και συνδικαλιστών.

-Η ΑΠΕΡΓΙΑ είναι η απάντηση στην απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που εξελίσσετε σε ανοιχτή πολεμική αναμέτρηση μεταξύ ΝΑΤΟ-Ρωσίας που μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη γενικευμένη πολεμική αναμέτρηση (ακόμα και πυρηνική) μεταξύ των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων με ότι αυτό συνεπάγεται για τους λαούς της περιοχής. Όπως κάθε πόλεμος έτσι κι αυτός γίνεται για το ξαναμοίρασμα των αγορών και των κερδών.

Συνάδελφοι, ήταν λάθος η αναστολή των κινητοποιήσεων πριν τη ΔΕΘ που μας έσυρε σε μια ΣΣΕ που είναι κατώτερη των αναγκών μας.

Όσο περνάει ο καιρός επιβεβαιώνεται ότι όταν οι εργάτες κάνουν πίσω τότε οι κυβερνήσεις και οι εργοδότες το εκμεταλλεύονται υπέρ τους και το καλύτερο παράδειγμα είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ.

Αυτή η «γραμμή» της υποταγής πρέπει να ηττηθεί και να αλλάξει τώρα πριν να είναι πολύ αργά για όλους μας ! Ήδη έχουμε χάσει πάρα πολλά !

Οι εργαζόμενοι που δεν προσαρμόζονται αλλά αγωνίζονται για να ζήσουν, δεν πρέπει να «τσιμπήσουν» απέναντι στους ψευτοκαβγάδες των διαφόρων διαχειριστών του συστήματος που επιχειρούν να γράψουν τα νέα σενάρια της κυβερνητικής εναλλαγής, που με μαθηματική ακρίβεια θα καταλήξουν στα ίδια αποτελέσματα αφού ο ένας θα κόβει και ο άλλος θα ράβει το ίδιο αντιλαϊκό σχέδιο.
Στον ΟΑΣΘ ζήσαμε και τις μέρες Παππά και ζούμε και σήμερα τη συνέχεια με κυβέρνηση ΝΔ.

Στις 9 Νοέμβρη είναι κρίσιμη η συμμετοχή ΟΛΩΝ των εργαζομένων του ΟΑΣΘ στην 24ωρη απεργία.
Να μην βγει ούτε ένα λεωφορείο έξω από το αμαξοστάσια και να μην μπει ούτε ένας τεχνίτης για δουλειά-πέρα από όσους θα εργασθούν ως προσωπικό ασφαλείας.

Όλοι στον αγώνα για να υπερασπίσουμε τα δίκαια αιτήματα μας !

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

-Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο.
-Κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας. Ρεύμα φθηνό για όλο το λαό
-Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
-Καμία εκχώρηση νέων γραμμών του ΟΑΣΘ στους ιδιώτες, ενιαίος συγκοινωνιακός φορέας που να εξυπηρετεί όλη την Π.Ε. Θεσσαλονίκης
-Συλλογική Σύμβαση χωρίς αδικίες και χωρίς αποκλεισμούς εργαζομένων
-Προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού και όχι συμβασιούχων εργαζομένων χωρίς δικαιώματα
-Επισκευή και ένταξη στην κυκλοφορία των παροπλισμένων οχημάτων που μπορούν να επισκευαστούν.
-Κατάργηση του άρθρου 32 του ν.4903 για τα «αχρεώστητος καταβληθέντα ποσά»
-Επιστροφή των παράτυπων προστίμων για τα rapid test
-Μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας (Θέρμανση-Κλιματισμός-Καθαριότητα-Συντήρηση Εγκαταστάσεων)
-Κατάργηση προγραμματισμένων Υπερωριών των οδηγών
-Κατάργηση του διακεκομμένου ωραρίου («Διακοπή»)

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία την
Τετάρτη 9 Νοέμβρη στις 10:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός