ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ στις 10.30. ΤΡΑΒΑΜΕ ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ



5 Νοέμβρη 2022

ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ,
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ στις 10.30.
ΤΡΑΒΑΜΕ ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ τη Τρίτη 8 Νοέμβρη, ΝΑ ΓΙΝΕΙ το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΣΤΡΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ.

Σε μια περίοδο που τα προβλήματα είναι οξυμένα και κάθε συνάδελφος είναι αντιμέτωπος με το τεράστιο κύμα ακρίβειας…
Σε μια περίοδο που η ζωή μας επιδεινώνεται και αναγκαζόμαστε να κόβουμε από παντού ψάχνοντας το ρύζι σε προσφορά στα ράφια…
Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει στα μούτρα με το «καλάθι του
νοικοκυριού» ενώ οι τιμές στα ράφια των σουπερ μάρκετ τρέχουν στο θεό…. Που οι μισθοί μας παραμενουν καθηλωμένοι εδώ και μια δεκαετία κι αντί για αυξήσεις, μας υπόσχονται τροφεία…
Σε μια περίοδο που ξεκινάνε τα κρύα στην Αττική, και ο καθένας μας θα ψάχνει τρόπο να ζεστάνει τα παιδιά του….

Την ίδια περίοδο, εκατοντάδες συνδικάτα και σωματεία σε όλη τη χώρα, χιλιάδες εργαζόμενοι συζητάνε και οργανώνουν την αγωνιστική τους απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης και την κλιμάκωση του αγώνα με αφετηρία την απεργία στις 9 Νοέμβρη και είναι κυριολεκτικά στο πόδι…

Αυτή λοιπόν τη περίοδο στο δικό μας σωματείο, η πλειοψηφία της ΕΝΩΣΗΣ εργαζομένων ΗΛΠΑΠ με μπροστάρη τη ΔΑΚΕ αρνείται και όχι τυχαία να συζητήσει, να προετοιμάσει και να υλοποιήσει τις αποφάσεις των εργαζομένων. Αρνείται πεισματικά να μαζευτούν οι εργαζόμενοι οι ίδιοι να πουμε γνώμη, να αποφασίσουμε εμείς οι ίδιοι πως θα υπερασπιστούμε την ζωή, τη δουλειά και τις οικογένειες μας.
Γιατί Φοβούνται ότι θέτει σε αμφισβήτηση την πολιτική της κυβέρνησης.
▪ Γι αυτό άλλωστε η ΔΑΚΕ ανάστειλε άρον άρον τη στάση εργασίας που είχαμε
αποφασίσει όλοι μαζί μέσα από μαζική μαχητική Γενική Συνέλευση, όταν τους τράβηξαν τα αυτιά οι πολιτικοί προϊστάμενοι τους.
▪ Γι αυτό άλλωστε δεν ήθελαν να υπάρξει 24ωρη Απεργία στα Τρόλεϊ στις 9
Νοέμβρη.

Συνάδελφοι,
Η μαζική προσέλευση και οι αγωνιστικές αποφάσεις που πήραμε εμείς οι εργαζόμενοι στην τελευταία Γ.Σ στρίμωξαν την ΟΣΥ και την κυβέρνηση. Τους στείλαμε το μήνυμα ότι δεν χάφτουμε πλέον «κουτόχορτο», και δεν θα βάλουμε πάλι πλάτη για να στηριχθεί η κερδοφορία της ΟΣΥ, κόντρα στην αξιοπρέπεια μας και τη διαβίωση των παιδιών μας.

Γι αυτό συνάδελφοι, η πρωτοβουλία που πήραν οι εργαζόμενοι για νέα ΓΣ άμεσα, προσπαθεί η πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου να την σαμποτάρει.
Στριμώχτηκαν, γιατί μέσα από τη συλλογή υπογραφών απ όλους μας, ζητάμε νέα ΓΣ και νέες αποφάσεις για κλιμάκωση του αγώνα στα Τρόλευ. Και προσπαθούν να σαμποτάρουν τις δικές μας διαθέσεις.

Να προβληματιστούν οι συνάδελφοι:
Ποιους εξυπηρετεί η Γ.Σ πρωί, απόγευμα χωρίς στάση εργασίας;
Άρα χωρίς να βρίσκονται οι εργαζόμενοι τις ίδιες ώρες στο ίδιο σημείο να κουβεντιάσουν και να αποφασίσουν αν όχι την εργοδοσία και την κυβέρνηση τότε ποιόν;
Ποιος τους βγάζει από τη δύσκολη θέση;
Ιδιαίτερα σήμερα που δυσκολεύονται να διαχειριστούν την οργή η οποία μπορεί να μετατραπεί σε αγώνα και να συμπαρασύρει κι άλλους συναδέλφους στον κλάδο, η κυβέρνηση βρίσκει συμπαραστάτες για άλλη μια φορά τα δικά της παιδιά να στηρίξουν την άθλια πολιτική που μας γονατίζει και επιχειρούν μας φιμώσουν.
Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι δεν θα υπερασπιστούμε το ψωμί, τη ζεστασιά και την υγεία των παιδιών μας. Δεν θα τους περάσει!!!
Απαντάμε με μαζική προσέλευση την Τρίτη στις 8 Νοέμβρη στην Γ.Σ και απαιτούμε να πάρουν θέση και να ψηφίσουν οι εργαζόμενοι για όλα τα θέματα που καταθέσαμε με τις υπογραφές τους.
Απαντάμε με μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 9 Νοέμβρη και στη Συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 10.30 πμ !
Απαντάμε με κλιμάκωση του αγώνα το επόμενο διάστημα.
Όλα τα προβλήματα είναι εδώ και δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από την υπεράσπιση της ζωής μας με αξιοπρέπεια.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός