ΚΟΙΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ και της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ



Logo PAME1

ΦΘΗΝΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

Από τις 15 Δεκέμβρη υλοποιήθηκαν τα νέα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών 701 και 704. Με τις αλλαγές αυτές γίνεται ακόμα πιο προβληματική η μετακίνηση των κατοίκων του Καματερού.

Συγκεκριμένα το 701 σταματάει να διέρχεται από την πλατεία Αγίων Αναργύρων με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η πρόσβαση δημοτών των περιοχών που εξυπηρετεί σε υπηρεσίες που βρίσκονται στο κέντρο του δήμου. Το 704 σταματάει πλέον στην πλατεία Αγίων Αναργύρων με αποτέλεσμα να απαιτείται μετεπιβίβαση για το μέτρο και στην περίπτωση κυκλοφοριακής συμφόρησης να μην είναι διασφαλισμένη η επιβίβαση στο μετρό με το ίδιο εισιτήριο, λόγω του περιορισμού των 70’ από την πρώτη ακύρωση .

Οι αλλαγές αυτές έρχονται να προστεθούν στην ήδη κακή κατάσταση στη συγκοινωνία περιοχών του δήμου, όπως το Γεροβουνό που δεν καλύπτεται από το 735 και την Ανάκασα με τη μικρή συχνότητα του Γ10.

Η κατάσταση αυτή και στο δήμο μας δεν είναι τυχαία. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ανταγωνιστικότητας που υπηρετεί η συγκυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι η πολιτική που έχει μειώσει στο μισό τον αριθμό των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες και το στόλο στα 1100 από 2200 οχήματα. Μεγάλες είναι οι ευθύνες της δημοτικής αρχής που πίνει νερό στο όνομα της Ε.Ε. και περιορίζεται σε επιστολές διαμαρτυρίας στον υπουργό.
Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να οργανωθεί το συγκοινωνιακό έργο μέσα από ένα σύγχρονο πλέγμα υποδομών, δικτύων και μέσων με κριτήριο την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση μέσα από την δράση των Λαϊκών Επιτροπών και των Επιτροπών Αγώνα στα αμαξοστάσια να διεκδικήσουμε για να ανακουφιστεί η λαϊκή οικογένεια:

• Ενιαίο κρατικό φορέα αστικών συγκοινωνιών που να αποτελεί λαϊκή περιουσία και θα παρέχει δημόσιες, σύγχρονες, ασφαλείς, φθηνές και τακτικές συγκοινωνίες.
• Προσλήψεις προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
• Έκτακτη κρατική επιχορήγηση για την επισκευή και ένταξη στην κυκλοφορία 600 παροπλισμένων οχημάτων που δεν επισκευάζονται λόγω έλλειψης κονδυλίων.
• Κάλυψη των γειτονιών του δήμου μας με κριτήριο την εξυπηρέτηση του λαού της περιοχής.
• Επέκταση του δικτύου σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής.
• Μείωση εισιτηρίου κατά 50%
• Δωρεάν μετακίνηση για ανέργους, ΑμΕΑ, μαθητές και σπουδαστές

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός