ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ  8 ΜΑΡΤΗ.



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ  8 ΜΑΡΤΗ.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΡΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΝΗΘΕΙ.

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ «ΤΕΜΠΗ». ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΕΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ, ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ

Συνάδελφοι,
Το πολύνεκρο δυστύχημα ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει τη σφραγίδα και υπογραφή όλων των κυβερνήσεων που υλοποίησαν την ιδιωτικοποίηση των μέσων μαζικής μεταφοράς, έχει όμως και συγκεκριμένη αιτία, τα μέτρα για την ασφαλή μεταφορά εργαζομένων και επιβατών δεν χωράνε στα δικά τους κέρδη, δεν χωράνε στα κέρδη της HELLENIC TRAIN , δεν χωράνε στα κέρδη της ΣΤΑΣΥ και των εργολάβων.
 Ως πότε θα μπορούν αυτοί να κοστολογούν την ανθρώπινη ζωή;
 Ως πότε θα μπορούν να καλύπτουν τις εγκληματικές ελλείψεις σε τεχνολογικό υλικό και υποδομές κάτω από την αντοχή της κερδοφορίας;
 Ως πότε αυτοί θα έχουν το δικαίωμα να μας βάζουν να δουλεύουμε σαν ρομπότ, χωρίς ρεπό, χωρίς ξεκούραση;

Φθάνει πια! Είναι ώρα φωνής! Να γίνουμε η φωνή των νεκρών!

Γιατί οι δικές μας ζωές, οι ζωές των παιδιών μας, οι ζωές των χιλιάδων επιβατών έχουν αξία και δεν κοστολογούνται από κανέναν «σωτήρα» εξυγίανσης.

Γιατί εμείς δεν θα ανεχτούμε να γίνουμε τα επόμενα θύματα αυτής της εγκληματικής πολιτικής που οδήγησε στα «Τέμπη».

Δεν ανεχόμαστε να θρηνήσουμε ξανά νέα παιδιά.

Δεν ανεχόμαστε να γίνουμε εξιλαστήρια θύματα για να καλυφθούν οι εγκληματικές ενέργειες των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας.

Γιατί η επίκληση για το ανθρώπινο λάθος είναι η κορυφή του παγόβουνου, που κρύβει τις εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που αφήνουν ακόμη και σήμερα τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ, τους χιλιάδες επιβάτες εκτεθειμένους σε ένα νέο τραγικό εγκληματικό ατύχημα. Και εκεί κάτω , στα δεκάδες μέτρα κάτω από τη γη, μέσα στις σήραγγες θα θρηνήσουμε πολλές περισσότερες ζωές.

Συνάδελφοι,
Απεργούμε για την ίδια μας τη ζωή, απεργούμε για τους χιλιάδες επιβάτες που καθημερινά μεταφέρουμε μέσα στις υπόγειες στοές της Αθήνας.

Απεργούμε γιατί τώρα πρέπει να λυθούν άμεσα τα αιτήματα που διασφαλίζουν ότι θα γυρνάμε σπίτια μας σώοι και αβλαβείς.

Τώρα να ληφθούν μέτρα από κυβέρνηση και ΣΤΑ.ΣΥ.

  • Να καλυφθούν οι ελλείψεις σε σύγχρονους και ασφαλείς συρμούς και ανταλλακτικά.
  •  Να γίνουν προσλήψεις για να σταματήσει η δουλειά ολόκληρο το μήνα, χωρίς ξεκούραση.
  •  Γιατί τα τούνελ χωρίς φωτιζόμενες εξόδους κινδύνου είναι σίγουρα υπόγεια φέρετρα
  •  Γιατί οι μπλοκαρισμένες έξοδοι κινδύνου είναι εγκληματική δολοφονική ενέργεια.
  •  Γιατί η «κατάργηση» των προληπτικών ασκήσεων σε περίπτωση ατυχήματος και οι ασκήσεις απεγκλωβισμού επιβατών σε τούνελ κοστίζουν για τη ΣΤΑ.ΣΥ.
  •  Γιατί σε πρόσφατη βροχόπτωση το ΚΕΛ της Γραμμής 1 έμεινε χωρίς ρεύμα και έπεσε το σύστημα σηματοδότησης με ότι σημαίνει για τους μηχανοδηγούς που μεταφέρουν χιλιάδες επιβάτες
  •  Γιατί οι ελλείψεις σε προσωπικό σε λίγο θα φτάσουν τους 1000 και η κούραση μας έχει «χτυπήσει κόκκινο»

Συνάδελφοι,
Την ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ οι εργαζόμενοι ΣΤΟ ΣΕΛΜΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ με ΑΠΟΦΑΣΗ της ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ και στις 6 Μάρτη υπάρχει στάση εργασίας 6:30 – 9:00π.μ.

Στις 8 του Μάρτη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ενώνουμε τις φωνές μας με τους συναδέλφους στον ΟΣΕ που θα βρίσκονται στην 7η ημέρα της απεργίας τους.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για να μη γίνουμε τα επόμενα θύματα της εγκληματικής πολιτικής της ΣΤΑ.ΣΥ.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΕΛΜΑ ΜΕ ΤΗ Δ.Α.Σ.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός