ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΗ. ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΛΛΕΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΝΗΘΕΙ



6 Μάρτη 2023

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΗ.

ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΛΛΕΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΝΗΘΕΙ
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ «ΤΕΜΠΗ».

ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΗΛΠΑΠ, ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ

Συνάδελφοι, Το πολύνεκρο δυστύχημα, ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει τη σφραγίδα και υπογραφή όλων των κυβερνήσεων που υλοποίησαν την ιδιωτικοποίηση των μέσων μαζικής μεταφοράς, έχει όμως και συγκεκριμένη αιτία, τα μέτρα για την ασφαλή μεταφορά εργαζομένων και επιβατών δεν χωράνε στα δικά τους κέρδη, δεν χωράνε στα κέρδη της HELLENIC TRAIN , δεν χωράνε στα κέρδη της Ο.ΣΥ ΑΕ.
▪ Ως πότε θα μπορούν αυτοί να κοστολογούν την ανθρώπινη ζωή;
▪ Ως πότε θα μπορούν να καλύπτουν τις εγκληματικές ελλείψεις πίσω από τις σχέσεις κόστους οφέλους ;
▪ Ως πότε αυτοί θα έχουν το δικαίωμα να μας βάζουν να δουλεύουμε σαν ρομπότ, χωρίς ρεπό, χωρίς ξεκούραση;

Φθάνει πια! Είναι ώρα φωνής! Να γίνουμε η φωνή των νεκρών!

Γιατί οι δικές μας ζωές, οι ζωές των παιδιών μας, οι ζωές των χιλιάδων επιβατών, έχουν αξία και δεν κοστολογούνται από κανέναν «σωτήρα» εξυγίανσης.
Γιατί εμείς, δεν θα ανεχτούμε να γίνουμε τα επόμενα θύματα αυτής της εγκληματικής πολιτικής που οδήγησε στα «Τέμπη».

Δεν ανεχόμαστε να θρηνήσουμε ξανά νέα παιδιά.

Δεν ανεχόμαστε να γίνουμε εξιλαστήρια θύματα για να καλυφθούν οι εγκληματικές ελλείψεις που βάζουν σε κίνδυνο την ζωή των εργαζομένων και των επιβατών εξαιτίας των πολιτικων των κυβερνήσεων και της Ο.ΣΥ ΑΕ.

…οι πολιτικές τους στρώνουν το δρόμο στο ανθρώπινο λάθος…

Γιατί η επίκληση για το ανθρώπινο λάθος είναι η κορυφή του παγόβουνου, που κρύβει τις εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που αφήνουν ακόμη και σήμερα τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες, τους χιλιάδες επιβάτες εκτεθειμένους σε ένα νέο τραγικό εγκληματικό ατύχημα.

Απεργουμε για την ίδια μας τη ζωή και για τους χιλιάδες επιβάτες που καθημερινά μεταφέρουμεστους δρόμους της Αθήνας.

Απεργουμε γιατί τώρα πρέπει να λυθούν άμεσα τα αιτήματα που διασφαλίζουν ότι θα γυρνάμε σπίτια μας σώοι και αβλαβείς.

Τώρα να ληφθούν μέτρα από κυβέρνηση και Ο.ΣΥ:
▪ Να καλυφθούν οι ελλείψεις σε ανταλλακτικά. Γιατι η έλλειψη ανταλλακτικών έχει φτάσει στο μη παρέκει. Εχουν βγει σε αχρηστία δεκάδες οχήματα για να ξηλώσουν ανταλλακτικά επιχειρώντας με μπαλώματα να διορθώσουν βλάβες. Επιπλέον οι λιγοστές παραγγελίες λόγω της υποχρηματοδότησης φτάνουν με καθυστέρηση μηνών. Έχουμε καταγγείλει ότι βγαίνουν οχήματα ενώ είχαν παρατηρηθει σοβαρές βλαβες.
▪ Να εκσυγχρονιστουν οι υποδομές του εναέριου δικτύου. Να ελεγχθούν και να
αντικατασταθούν οι απαρχαιωμενες κολώνες και οι αγωγοί.
▪ Να αντικατασταθούν τα οχήματα που έχουν μέσο όρο ζωής πάνω από 20 χρόνια με σύγχρονα.
▪ Να γίνουν προσλήψεις για να σταματήσει η δουλειά ολόκληρο το μήνα, χωρίς ξεκούραση.
Γιατί με ευθύνη της εταιρείας οφείλονται χιλιάδες μέρες ξεκούρασης στους εργαζόμενους, οι οποίοι εξαναγκαζονται από την πολιτική τους για να τα βγάλουν πέρα να δουλεύουν σερί χωρίς ρεπό.
▪ Αμεσα να πάρουν μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών που βάζουν κεραίες στο σκοτάδι σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, τα οποία έχουμε επισημάνει με έγγραφα πριν θρηνήσουμε θύματα. (ψαλίδια Συγγρού κι οπου αλλού χρειάζεται)
▪ Να ξεκινήσουν οι προληπτικοι ιατρικοί έλεγχοι των οδηγών με ευθύνη της εταιρείας ή όποια οφείλει να διασφαλίσει την μετακίνηση των επιβατών. Γιατι έχουμε να κάνουμε πάνω από δέκα χρόνια και ανεβαίνουμε στο τιμόνι κρατώντας ζωές στα χέρια μας.
▪ Να πάρουν μέτρα για τα διώροφα ανοιχτά λεωφορεία που σταθμευουν σε επικίνδυνα σημεία. Έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα οτι υπάρχει κίνδυνος τραυματισμών των επιβατών τους από πιθανή εκτροχιαση.
▪ Τεχνιτες, εναεριτες, εργαζόμενοι στους Υποσταθμούς να δουλεύουν κατά ζευγάρια και με όλα τα μέσα προστασίας. Γιατί έχουμε περιστατικά στην ΟΣΥ που κινδυνεψαν συνάδελφοι ακριβώς επειδή ήταν μονοι τους κάτω από τα οχήματα, μέσα σε Υποσταθμούς.
▪ Γιατί οι ελλείψεις σε προσωπικό επιβαρύνουν την υγεία όσων εργάζονται οι οποίοι γονατίζουν από την κούραση και φτάσαμε να έχουμε μέχρι λιποθυμίες.
▪ Να σταματήσουν οι πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή του επιδόματος ασθένειας που στρώνουν το δρόμο στο «ανθρώπινο λάθος». Γιατι αναγκάζουν εργαζόμενους να αναλαμβάνουν καθήκοντα άρρωστοι πολλές φορές.

Γιατι για τα αυτονόητα βρίσκουμε τοίχο και μας απαντούν οτι δεν είναι στις προτεραιότητες. δεν είναι προτεραιότητα να γυρνάμε σπιτια και στα παιδιά που μεγαλώνουμε υγιείς.

Γιατι όλοι μας έχουμε φορτωθεί προβλήματα υγείας, και βλέπουμε τους συναδέλφους μας σακατεμένους με μυοσκελετικα, καρδιολογικα προβλήματα και άλλες επαγγελματικές ασθένειες να τραβάνε το Γολγοθά τους.

…Δεν θα πάμε κι οπου βγει…
με οργάνωση κι αγώνα κερδίζεται η ζωή

Συνάδελφοι,
Την ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ απεργούμε. Όλες και όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα 12:30 στα Προπύλαια».
Οι εργαζόμενοι στα ΤΡΟΛΛΕΥ δίνουμε ραντεβού στα Χαυτεια στις 12.00.
Ενώνουμε τις φωνές μας με τους συναδέλφους στον ΟΣΕ που θα βρίσκονται στις 7η ημέρα της απεργίας τους.
Για να μη γίνουμε τα επόμενα θύματα της εγκληματικής πολιτικής της Ο. ΣΥ ΑΕ.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός