ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ



11/3/23

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ και ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ της ΖΩΗΣ μας ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
ΟΛΟΙ τη ΚΥΡΙΑΚΗ 12/3 στη νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 12:00
Κλιμακώνουμε με νέα απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη.

Χαιρετίζουμε τους συνάδελφους, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους συνταξιούχους, όλο εκείνο το μεγαλειώδες συλλαλητήριο που κατέκλυσε όλο το κέντρο της Αθήνας.

Χαιρετίζουμε όλους αυτούς που έκαναν τη θλίψη-οργή και την οργή-αγώνα. Και ενώθηκαν σε ένα μεγάλο ανθρώπινο ποτάμι και διαδήλωσαν «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Χαιρετίζουμε την αποφασιστικότητα των χιλιάδων διαδηλωτών που έδωσαν στο δρόμο μια υπόσχεση , όχι άλλα θύματα στα κάθε λογής «Τέμπη», όχι αλλά θύματα σε χώρους δουλειάς. Γιατί άλλοι δυο εργάτες έχασαν τη ζωή τους αυτές τις μέρες στα εργοτάξια.

Η απεργιακή κινητοποίηση, η μαζική συμμετοχή από κάθε άκρη της Ελλάδας, έκανε σαφές σε κάθε Κυβέρνηση και εργοδοσία το μήνυμα ότι το «έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί». Έκανε σαφές ότι εμείς οι εργαζόμενοι παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας – να υλοποιηθούν όλα εκείνα τα μέτρα υγείας ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων σε κάθε γωνιά, σε κάθε κλάδο των μεταφορών.

Το εργοδοτικό αυτό έγκλημα, επιβεβαιώνει με το πιο τραγικό τρόπο ότι ο αγώνας μας πρέπει να ενταθεί, να κλιμακωθεί για να μην έχουμε ξανά νεκρούς και σακατεμένους. Επιβεβαιώνει το «επιτελικό κράτος» δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για την ζωή μας, την ώρα που μπουκώνει με δισεκατομμύρια τους «επενδυτές».

Ντροπή τους!

Αυτό το «επιτελικό κράτος» που είναι ανίκανο να προστατέψει τις ζωές των παιδιών στα Τέμπη, που μας πνίγει και μας καίει ανάλογα την εποχή του χρόνου… αυτό το «επιτελικό κράτος» που είναι επιλεκτικά ανίκανο να πάρει μέτρα προστασίας, αλλά είναι είναι ικανότατο να πετάει φτωχούς ανθρώπους έξω από τα σπίτια σπίτια τους για λίγες εκατοντάδες ευρώ.

Το μήνυμα της μεγαλειώδους απεργιακής κινητοποίησης ήταν σαφές και εμφατικό προς κάθε κατεύθυνση, προς κάθε κυβέρνηση προηγούμενη και επόμενη και τα αφεντικά τους

Δεν θα επιτρέψουμε να παίζει κανείς με τις ζωές των οικογενειών μας, των παιδιών μας. Κάνουμε σαφές οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες ξέρουμε και δεν ξεχνάμε. Ξέρουμε τη δύναμη μας , ξέρουμε ότι ο λαός μόνο θα σώσει τον λαό και με οργάνωση και αγώνα θα νικήσουμε.

Ξεκαθαρίζουμε ότι οι ευθύνες του κράτους και των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, του ΟΣΕ, της Hellenic Train, δεν πρέπει και δεν θα επιτρέψουμε να συγκαλυφθούν, δεν θα επιτρέψουμε στην Ο.ΣΥ να παίζει με τη ζωή μας. Η εργατική τάξη τους επιστρέφει τις θεωρίες περί «ψωροκώσταινας» που παπαγαλίζουν διάφοροι τις τελευταίες μέρες για να ρίξουν τις ευθύνες στο λαό και να συνεχίσουν στις ράγες των πολιτικών που είναι κομμένες και ραμμένες στα συμφέροντα των εργοδοτών.

Να αφήσουν τα σάπια…

Η εργατική τάξη όπως ξέρει περήφανα να θρηνεί τους νεκρούς της, έτσι περήφανα ξέρει να διεκδικεί ζωή με δικαιώματα.

Δεν θα επιτρέψουμε να γινόμαστε ξανά και ξανά θυσία για τα κέρδη τους.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα ασφαλείας σε όλους τους χώρους δουλειάς. Ασφαλείς συγκοινωνίες στην υπηρεσία του λαού. Δεν φταίει η κακιά η ώρα , ούτε η κακιά η πανσέληνος, φταίει το σύστημα που μας βλέπει μόνο σαν αριθμούς.

Η ΔΑΣ ΗΛΠΑΠ καλεί κάθε συνάδελφο να δώσουμε μαζικά το παρών στην κινητοποίηση την Κυριακή 12/3 στις 12:00 η ώρα στο Σύνταγμα, ραντεβού για τις αστικές συγκοινωνίες στις 11.15 στο Μοναστηράκι.

Επόμενος σταθμός η 24ώρη απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη που προκήρυξε η ΓΣΕΕ. Κάνουμε δική μας υπόθεση την επιτυχία της. όλοι στο δρόμο του αγώνα να μην ξεχαστεί το έγκλημα, να μην συγκαλυφθεί. Να παρθούν μέτρα ασφαλείας στα ΜΜΜ.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός