Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί !



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    11-3-2023

Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί !

Το συγκλονιστικό μεγάλο φουσκωμένο ποτάμι του λαού στην απεργία της Τετάρτης 8 Μάρτη μίλησε : Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί !
Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε ώστε να επιβάλουμε το “ποτέ ξανά” να γίνει πράξη με νέο Πανθεσσαλονίκειο συλλαλητήριο.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μπουν στη μάχη για να διεκδικήσουμε συγκοινωνίες αξιόπιστες, σύγχρονες, ασφαλείς και φθηνές για όλο το λαό.
Όπως στον ΟΣΕ έτσι και στον ΟΑΣΘ οι κυβερνήσεις η μια μετά την άλλη (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) νομοθετώντας φρόντισαν να τον απαξιώσουν για να μπουν στο παιχνίδι οι ιδιώτες πάροχοι.

Η χρόνια σκόπιμη υποβάθμιση των συνεργείων του ΟΑΣΘ με την αποψίλωση του προσωπικού και την τεράστια έλλειψη των ανταλλακτικών έφερε το αποτέλεσμα από τον άλλοτε στόλο των 620 ιδιόκτητων λεωφορείων να μην κυκλοφορούν ούτε 80.

Μετά το τραγικό δυστύχημα στη γραμμή 28 στις αρχές Φλεβάρη όπου επιβάτης έπεσε από το λεωφορείο κατά την κίνηση του ο ΟΑΣΘ θυμήθηκε ότι η συντήρηση των οχημάτων leasing είναι αποκλειστική ευθύνη της αναδόχου εταιρίας (δηλ. του Παπαδάκη) και εξέδωσε γραπτή υπηρεσιακή διαταγή στο τεχνικό προσωπικό να μην υπογράφει τα Δελτία Βλαβών και άρα να μην επισκευάζει τα λεωφορεία.
Προφορικά ωστόσο συνεχίζει να δίνει εντολές οι τεχνίτες να απασχολούνται με τα ενοικιαζόμενα λεωφορεία συνεχίζοντας να κάνει πλάτες στον ιδιώτη.
Να ποια είναι τα εκκολαπτήρια των εγκλημάτων όπως αυτό στα Τέμπη.
Για να κερδίζουν εκατομμύρια κάποιοι ιδιώτες ο λαός πρέπει να θυσιάζει ακόμα και τη ζωή του.

Οι εργαζόμενοι στα τρένα είχαν προειδοποιήσει πολύ καιρό πριν συμβεί το “ατύχημα” και ως συνήθως οι διοικήσεις του ΟΣΕ που διόριζαν κατά σειρά όλες οι κυβερνήσεις αλλά και της ιδιωτικής Hellenic Train τους έγραφαν στα παλιά τους τα παπούτσια.
Αντίστοιχα και εδώ στον ΟΑΣΘ τουλάχιστον ως ΔΑΣ έχουμε δημοσιεύσει δεκάδες δελτία τύπου και ανακοινώσεις για τα λεωφορεία που εκτελούν αστική συγκοινωνία είτε του ΟΑΣΘ είτε του ΚΤΕΛ.
Λεωφορεία που πιάνουν φωτιά, που φεύγουν οι τροχοί τους, που οι πόρτες τους δεν κλείνουν ή που ανοίγουν κατά την κίνηση τους, χωρίς φρένα και χειρόφρενα, με καθίσματα χωρίς ανάρτηση, χωρίς προστατευτικές μπάρες για τους επιβάτες κλπ.
“Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα” για τις διοικήσεις του Οργανισμού.

Την Κυριακή 12 Μάρτη όλη η πόλη μια γροθιά !
Εργαζόμενοι, γονείς, φοιτητές και μαθητές τιμάμε τους νεκρούς μας, απαιτούμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι και διεκδικούμε σύγχρονες και ασφαλείς συγκοινωνίες.

Όλοι στο παλλαϊκό συλλαλητήριο την Κυριακή 12 Μάρτη στις 11:30 π.μ. Εγνατία με Αριστοτέλους (πέταλο)

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός