Γενικές συνελεύσεις για ενημέρωση και αποφάσεις.



4-4-2023 

Γενικές συνελεύσεις για ενημέρωση και αποφάσεις.

Συνάδελφοι -σσες,
βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, ελάχιστες ημέρες πριν το κλείσιμο της Βουλής και λίγες ημέρες μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού μας για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη, για να μην υπάρξουν νέα Τέμπη.

Με βάση την απαίτηση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, το χρέος μας απέναντι στις εκατοντάδες νεκρούς των διάφορων «Τεμπών» οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα για ασφαλή, συχνή, φθηνή συγκοινωνία για το λαό, για εμάς τους εργαζόμενους.

Σε αυτήν την λογική έχουμε πάρει πρωτοβουλίες ως συνδυασμός για ενιαία δράση των σωματείων της αστικής συγκοινωνίας της Αθήνας, με πρόταση στο ΕΚΑ που έγινε αποδεκτή από το Δ/Σ για σύσκεψη, με πρόταση για συγκεκριμένη κοινή απεργιακή κινητοποίηση (ΟΣΥ-ΣΤΑΣΥ), που όμως με ευθύνη των δυνάμεων που πλειοψηφούν στα σωματεία του χώρου έμεινε στα λόγια.

Από την Παρασκευή 31/03/2023 τα προεδρεία στα δύο σωματεία της ΟΣΥ (συνδικάτο οδηγών και σωματείο τεχνικών) αποφάσισαν πως πρέπει να κινητοποιηθούμε και έτσι πρότειναν κοινή στάση εργασίας για την Δευτέρα 03/04/2023 με αίτημα να παρθούν μέτρα για την ασφάλεια των συγκοινωνιών (προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – επισκευή και ανανέωση του στόλου) και για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της ΣΣΕ.

Συμφωνήσαμε με την κινητοποίηση προκειμένου να πιεστούν κυβέρνηση και εργοδοσία ώστε να πάρουν άμεσα μέτρα. Βέβαια λαμβάνοντας υπόψη πως οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ- ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ συμφώνησαν να κινητοποιηθούν με αφορμή το γεγονός πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έφερε προς ψήφιση στο νομοσχέδιο (μέτρα για τις αστικές συγκοινωνίες) την αναγνώριση 2 τριετιών των νέων συναδέλφων και το ποσοστό επιδόματος του σταθμάρχη στα Δ/Σ που έγιναν την Δευτέρα 03/04/2023 και Τρίτη 04/04/2023 οι εκλεγμένοι με την ΔΑΣ θέσαμε την ανάγκη να γίνουν γενικές συνελεύσεις στα σωματεία την Τετάρτη 05/04/2023 , ώστε να αποφασίσουμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τους όρους και τους τρόπους που θα επιβάλλουμε τα δίκαια αιτήματα μας.

Αυτό που εισπράξαμε είναι η άρνηση της ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ στο συνδικάτο στο όνομα δήθεν της ενιαίας δράσης ενώ λίγη ώρα πριν η ΠΑΣΚΕ στο σωματείο τεχνικών συμφώνησε να γίνει γενική συνέλευση αν αυτό συμφωνηθεί και στο συνδικάτο. Κανονικός εμπαιγμός και υποκρισία δήθεν για την ενότητα του κλάδου, την στιγμή που αφήνουν τον ίδιο τον κλάδο στην απ’ έξω και τρέχουν τελευταία στιγμή να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα από το άδειασμα που τους έκανε η κυβέρνηση!

Εμείς στηρίξαμε και θα στηρίξουμε τις όποιες κινητοποιήσεις όμως θέτουμε στον κλάδο την ανάγκη εδώ και τώρα να γίνει γενική συνέλευση!

Εμείς οι εργαζόμενοι δεν θα ανεχτούμε να παίζεται η ζωή μας κορώνα-γράμματα στα δρομολόγια του τρόμου, σε παλιά λεωφορεία, σε πανάρχαιες εγκαταστάσεις, με άθλιες συνθήκες και ωράρια.

Εδώ και τώρα:
Να υλοποιήσει η κυβέρνηση τις δεσμεύσεις της για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των νέων συναδέλφων καθώς και την μισθολογική εξέλιξη με βάση το επίδομα σταθμάρχη και η διοίκηση να υλοποιήσει στο σύνολο της την ΣΣΕ.

Να νομοθετήσει προκήρυξη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση το οργανόγραμμα και τα διεθνή ποσοστά εργαζομένων/όχημα.

Να νομοθετήσει κονδύλι για την επισκευή του στόλου.

Να δρομολογηθεί και να επισπευσθεί η ανανέωση με σύγχρονα οχήματα, η ανάκτηση του συγκοινωνιακού έργου από την ΟΣΥ.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός