Εκλογές Εκπροσώπου Εργαζομένων ΟΑΣΘ



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 24-4-2023

Συνάδελφε-σσα, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων μπορεί να είναι ένας από τα 9 μέλη στο Δ.Σ. του ΟΑΣΘ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι «γλάστρα».
Βέβαια μπορεί να τα λέει σωστά και να καταθέτει προτάσεις υπέρ των εργαζομένων αλλά με τους συσχετισμούς που υπάρχουν προφανώς δεν θα αλλάξει κάτι εκεί μέσα μόνος του.
Μπορεί όμως να προσφέρει ουσιαστικό έργο με το να μαθαίνει και να αποκαλύπτει τους σχεδιασμούς της διοίκησης σε βάρος των εργαζομένων για να μπορούν έγκαιρα να οργανώνονται και να παλεύουν. Δυστυχώς ο πρώην εκπρόσωπος από την παράταξη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ επέλεξε άλλο δρόμο και έφυγε με μετάταξη !!
Εμείς ως ΔΑΣ με τις προτάσεις και τις δράσεις μας προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και να οργανώσουμε τον αγώνα τους.
Ορισμένες από αυτές είναι :

-Εναντιωθήκαμε και καταγγείλαμε το σκάνδαλο με τις ιδιωτικοποιήσεις των γραμμών και τα ενοικιαζόμενα λεωφορεία.
-Μαζέψαμε και καταθέσαμε πάνω από 400 υπογραφές για τα ακατάλληλα καθίσματα των οδηγών που δεν έχουν ανάρτηση.
-Πραγματοποιήσαμε παραστάσεις διαμαρτυρίας την περίοδο της καραντίνας για να παρθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ενάντια στη διασπορά του ιού και δημοσιοποιούσαμε με Δελτία Τύπου κάθε τραγικό θάνατο συναδέλφου.
-Οργανώσαμε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία του ΟΑΣΘ ενάντια στις παρατυπίες της διοίκησης Σκόδρα και την επιβολή των άδικων προστίμων -λόγω covid- σε πάνω από 300 συναδέλφους
-Μπήκαμε μπροστά –όπως οφείλαμε- στις κινητοποιήσεις του καλοκαιριού του 2022 τόσο για να διεκδικήσουμε ΣΣΕ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ, όσο και για να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα που καλλιεργούσαν κάποιοι εναντίον των εργαζομένων του ΟΑΣΘ και δώσαμε συγκεκριμένες απαντήσεις ότι οι εμείς οι εργαζόμενοι δεν είμαστε συντεχνία και παλεύουμε για σύγχρονες συγκοινωνίες με κοινωνικό χαρακτήρα χωρίς ιδιώτες.
-Μετά από παρεμβάσεις μας, κατατέθηκαν τροπολογίες στη βουλή προς τους αρμόδιους Υπουργούς ενάντια στις μειώσεις μισθών (ενιαίο μισθολόγιο-κωδ. 52 κλπ.) και ζητήσαμε την κατάργηση του άρθρου 32 του ν.4903 που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ που προβλέπει την επιστροφή «αχρεωστήτως καταβληθέντων» ποσών από τους εργαζόμενους για χρήματα που έλαβαν ΚΑΝΟΝΙΚΑ από 1-1-2016.
-Σε σύσκεψη των παρατάξεων του Δ.Σ. με το Γ.Γ. του Υπουργείου Μεταφορών τονίσαμε ότι εμείς δεν «ξεχνάμε» ούτε το 2020, ούτε το 2021 από τη ΣΣΕ που διαπραγματευόμασταν τότε.
-Καταθέσαμε προτάσεις 14 σημείων για τη ΣΣΕ και προτείναμε να μην εξαιρεθεί ΚΑΝΕΝΑΣ συνάδελφος από τα Τροφεία και τις Δωροεπιταγές.

Συνάδελφε και συναδέλφισσα, έχουμε αποδείξει με τις θέσεις μας και με τη στάση ζωής μας ότι δεν έχουμε εξαρτήσεις από την εργοδοσία και μετά από τόσα χρόνια που μας γνωρίζεις θα έχεις διαπιστώσει ότι μόνο η ΔΑΣ σου έλεγε την αλήθεια ακόμα και όταν αυτή ήταν πικρή.
Στήριξε την υποψηφιότητα του εκπροσώπου της ΔΑΣ ΤΣΑΡΙΔΗ ΝΙΚΗΤΑ για να μαθαίνουμε έγκαιρα τους σχεδασμούς του ΟΑΣΘ και να τους αποκαλύπτουμε !! Εμείς δε μένουμε μόνο στην ψήφο και στα λόγια. Σε καλούμε να πάρεις μέρος στους αγώνες του εργατικού κινήματος.

Στην πρωτομαγιάτικη 24ωρη απεργία καλούμε όλους τους συναδέλφους στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 11:00 π.μ.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός