Για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης των σωματείων της ΟΣΜΕ



11-7-2023

Προς Πρόεδρο και Δ.Σ. Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας

Συνάδελφοι
Σε συνθήκες έντασης της επίθεσης, από την πλευρά των επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου και της κυβέρνησης, γίνεται ακόμη πιο αναγκαία η άμεση επικοινωνία όλων των μελών της Διοίκησης και των παρατάξεων, με τους εργαζόμενους και τα σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας.

Η επικοινωνία αυτή μπορεί να συμβάλλει, τόσο στην από κοινού αντιμετώπιση ιδιαίτερων προβλημάτων που προκύπτουν από την επιθετικότητα της εργοδοσίας σε περιοχές ή υποκλάδους των μεταφορών (τουριστικά λεωφορεία, φορτηγά, ταχυμεταφορές, τουριστικές περιοχές κ.α.), όσο και στην ανταλλαγή απόψεων, για την καλύτερη οργάνωση των εργαζόμενων του κλάδου σε σχέση με τις διεκδικήσεις, για τα ζητήματα των συλλογικών συμβάσεων που έχουν να υπογραφούν από το 2009, της υγιεινής και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, των ωραρίων γαλέρας, της ακρίβειας και του πληθωρισμού που κατατρώει το ήδη τσακισμένο εργατικό λαϊκό εισόδημα κ.α..

Με την παρούσα επιστολή μας ζητάμε και γραπτά, να μας δοθούν τα e-mails όλων των σωματείων μελών της ομοσπονδίας μας, καθώς επίσης και τα τηλέφωνα των προέδρων των σωματείων.

Παρά τις επαναλαμβανόμενες προφορικές οχλήσεις μας στον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της Ομοσπονδίας για να μας δοθούν τα συγκεκριμένα στοιχεία, όπως είναι άλλωστε αυτονόητο δικαίωμα μας κι όπως εφαρμόζεται σε όλες τις βαθμίδες του κινήματος, από τα πρωτοβάθμια σωματεία μέχρι την Γ.Σ.Ε.Ε., αυτοί αρνούνται να τα δώσουν, με διάφορες σαθρές και ανυπόστατες αιτιάσεις περί προσωπικών δεδομένων. Την ίδια ώρα, δεν είδαμε αντίστοιχη ευαισθησία από το προεδρείο της Διοίκησης για τα προσωπικά δεδομένα, που έτρεξε να τα παραδώσει στο ΓΕΜΗΣΟΕ και μέσω αυτού στην εργοδοσία, βάζοντας πλάτη στην υλοποίηση του αντεργατικού εκτρώματος Χατζηδάκη!!!

Θεωρούμε απαράδεκτη αυτήν την στάση και καλούμε και με την παρούσα μας το προεδρείο, να σταματήσει έστω και τώρα τον αντιδημοκρατικό του κατήφορο και να μας δώσει άμεσα τα συγκεκριμένα στοιχεία επικοινωνίας, όσο και τα μέλη του Δ.Σ. να τοποθετηθούν και να συμβάλλουν στην υλοποίηση του αυτονόητου δημοκρατικού δικαιώματος μας.

Για την Δ.Α.Σ.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΗΛΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός